前日見大埔中心豐澤仲有擺出嚟, 好似$4380
ricky818 發表於 2020-2-17 18:45

搵水魚, 呢個價點解唔買NOTE 10 LITE

港男小智 發表於 2020-2-17 18:51

因為note 10 lite貴三舊

咁s10e速度同影相應該都好過note 10 lite既
仲有小眾D既功能, S10系列係最後一批用到Gear VR既機

note10 lite 用 10nm SoC, 唔係 7nm; 只係中階機.

而且稍厚及勁重, 唔適合做二奶機.

佢的 TDLTE band 又唔齊.

比我買上代 855 旗艦機都唔買新貴價水魚中階機

係防水同現時/以後機身SIZE最短既ANDROID FLAGSHIP 啊親

s10e又無左$300攞又唔減價
新機S20系列又出左,三叔唔洗清舊貨?
gre 發表於 2020-2-16 10:04

香港未公佈減,發佈會話會減。

回覆 21# 港男小智

防水 / 2代唔同amoled / 唔同等級的鏡頭 / 單聲道vs 立體聲 / 有無線 vs 無無線

lite = 百無downgrade

個人認為3500先ok ,除非你一定要筆

香港未公佈減,發佈會話會減。
dreamtheater 發表於 2020-2-18 05:04 PM

有冇source?
減幾多?

有冇source?
減幾多?
gre 發表於 2020-2-18 17:58

回覆 1# gre

正常公佈後就開始跌。而家仲 21號 pre order tim

回覆  gre

正常公佈後就開始跌。而家仲 21號 pre order tim
starfish 發表於 2020-2-18 09:52 PM

個市咁差都唔早d減價清貨,都唔知點解