幾日前開始官經 wifi 就連唔到 whatsapp

以前一直都正常 , 早幾日前開始 , 當用 wifi 上網就連唔到 whatsapp , 用 browser 上網就可以的 , 上網係正常的 , 唯獨用 whatsapp 就連唔到 , 我試過連街外既 free wifi 都係咁 , 大家覺得係咩原因 ?

thanks

以前一直都正常 , 早幾日前開始 , 當用 wifi 上網就連唔到 whatsapp , 用 browser 上網就可以的 , 上網係正 ...
peterchu1 發表於 2020-4-18 09:27

restart部機再試

via HKEPC Reader for Android

restart部機再試

via HKEPC Reader for Android
Monet90 發表於 2020-4-18 09:33

唔得

我估計你唔知關左d咩野!(例如某d權限)
或者你鎖左wifi用量(例如剩關左whatsapp限制)

forget the SSID and reconnect
黃藥師 發表於 2020-4-18 12:12

唔得

我估計你唔知關左d咩野!(例如某d權限)
或者你鎖左wifi用量(例如剩關左whatsapp限制) ...
popo 發表於 2020-4-18 12:14

我覺得一定係 , 但唔知手多搞過咩

我覺得一定係 , 但唔知手多搞過咩
peterchu1 發表於 2020-4-18 12:32

試下鏟左個whatsapp重裝,然後再重新登入, 試下得唔得...