部機好熱 係咪夠鐘換機

用緊samsung s9 4g ram
1年半機齡多d
部機舊電倒哂水
我concern 既部機成日都好熱

想問師兄係咪 要換機先解決到
如果係 有冇d 2000to 4000 an機推薦 越平越好
同有冇d係未全屏 啫係上下都仲有少少黑邊好似s9咁

for 出機 覆wts用 上下ig fb 果only

打機用iphone

thx a lot

via HKEPC Reader for Android

Factory reset, 再唔得先換機

洗機吧

机热,机lag,重设系会有帮助

1年半機齡多d
部機舊電倒哂水

想問師兄係咪 要換機先 ...
bigbangman 發表於 2020-5-31 19:53

simply kill all background running app

1年半機齡多d
部機舊電倒哂水

想問師兄係咪 要換機先 ...
bigbangman 發表於 2020-5-31 19:53

我唔相信Factory reset,kill background job可以幫到好多,
年半機,係時候換電囉。

可能會係樓主某d app不停在背景食電??

(就算嚿電倒水都好,部機係唔會無端端熱,尤其係待機情況下)

如果排除晒真係嚿電有問題嘅,咪換電囉

我唔相信Factory reset,kill background job可以幫到好多,
年半機,係時候換電囉。 ...
wct 發表於 2020-5-31 23:14

我部機1年都好熱

用過S9系列都知電池容量少新機亦難頂一天,換電亦幫唔到手,換機吧!

via HKEPC Reader for Android

天氣熱左部機就會跟住熱
如果冷氣房都熱就有問題