[操作疑難] 大陸機Volte 問題

1. 用開realme x 插ABC mobile ,一直都冇volte,之前屎忽㾗,買多部二手realme x 都係用ABC ,但唔知點解出到volte

2. 另外,有部華為8x max用鴨寮佳,一直都有volte ,之後俾我老豆用,插人仔月費台,反而出唔到volte 。
再之後我買多部8x max ,無論插鴨寮佳或ABC 都係冇volte

請問有冇Ching 知點解,thanks

[cjavascript:;olor=#cccccc]via HKEPC Reader for Android
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

用開realme x 插ABC mobile ,一直都冇volte,之前屎忽㾗,買多部realme x 都係用ABC ,但唔知點解出到volt ...
zidaneshiu 發表於 2020-5-31 20:45

咁要不要興祝一下

張圖有option開, 但上面icon都無顯示HD

vivo z3 用家表示volte, cmhk系儲值卡有, 3台月費有, abc無, hello無

張圖有option開, 但上面icon都無顯示HD

vivo z3 用家表示volte, cmhk系儲值卡有, 3台月費有, ...
kingkiu 發表於 2020-5-31 22:19

左邊右上角有個wifi 電話不是volte 嗎?

via HKEPC Reader for Android

回覆 4# zidaneshiu

就咁睇唔知係vowifi定volte, 試下佢

我努比亞用唔到3的VoLTE,直接跳返3G

1. 用開realme x 插ABC mobile ,一直都冇volte,之前屎忽㾗,買多部二手realme x 都係用ABC ,但唔知點解 ...
zidaneshiu 發表於 2020-5-31 20:45

我部ⅹ 一直用到cmhk  個volte,

via HKEPC Reader for Android

回覆  zidaneshiu

就咁睇唔知係vowifi定volte, 試下佢
nkwhahaha 發表於 2020-5-31 23:28

ching  , 有咩分別架?
同埋點試
THANKS

用同一張卡試就知是卡,還是機的問題

有logo同開了設置都唔代表係開了