[操作疑難] 想買淘寶紅米note 8 vs note 8 pro

難唔難裝 返 google play   ? 有邊部同尼部價錢 / 性能可比 ? note 8 or note  8 pro 會快d ?只用來上fb, whatsapp等等,唔打機。另外,邊部相機好d ????

via HKEPC Reader for Android

點解唔買港版 8t?

點解唔買港版 8t?
cschan3 發表於 2020-6-3 08:55

有錄音 !!!

難唔難裝 返 google play   ? 有邊部同尼部價錢 / 性能可比 ?

via HKEPC Reader for Android ...
rebmup 發表於 2020-6-3 05:07

裝唔難,但係如果你只係需要Play Store裝App,呢個無問題;
如果你想用某啲App,係需要Pass Safetynet嘅,就未必得。

你部MIX2S應該都有錄音功能㗎。

裝唔難,但係如果你只係需要Play Store裝App,呢個無問題;
如果你想用某啲App,係需要Pass Safetynet嘅 ...
mdws2002 發表於 2020-6-3 10:53

Thanks !尼部機唔係我用的! 

如果你想用某啲App,係需要Pass Safetynet嘅 ...
mdws2002 發表於 2020-6-3 10:53

例如呢?除左Gpay,仲有無其他apps要 Pass Safetynet ?

例如呢?除左Gpay,仲有無其他apps要 Pass Safetynet ?
rebmup 發表於 2020-6-3 11:06

最大機會都係銀行App嗰堆。

兩者差100仲使諗, 效能相差1倍相機又WIN 有 NFC

有錄音 !!!
rebmup 發表於 2020-6-3 09:05

有錄音係咩意思? 唔係部部機都有錄音?

其實冇玩開國行既我唔建議玩國行