邊隻牌子 ui 可以做到呢知功能?

以下簡稱 A裝置和 B裝置

A裝置在wifi 連上B裝置hotspot

B裝置無需每次手動開啟hotspot

以下簡稱 A裝置和 B裝置

A裝置在wifi 連上B裝置hotspot

B裝置無需每次手動開啟hotspot ...
Andyios 發表於 2020-6-6 10:11

唔關咪唔駛再開

呢個功能同,唔會空肚食早餐有咩分別

唔關咪唔駛再開
lammf 發表於 2020-6-6 10:48

唔關會好食電

以前LG嘅tab有類似嘅嘢,A可以用藍芽開B嘅hotspot

不過我自己覺得無分別

1個係A撳制開B嘅hotspot然後A自動連WiFi

1個係B撳制開hotspot然後A自動連WiFi

兩個方法都係要手動撳一次個制

via HKEPC IR Pro 3.6.1 - Android(3.3.1)

回復 1 #Andyios

APPLE IPAD/IPHONE都得

via HKEPC Reader for Android

以前LG嘅tab有類似嘅嘢,A可以用藍芽開B嘅hotspot

不過我自己覺得無分別

1個係A撳制開B嘅hotspot然後A自 ...
astrial 發表於 2020-6-6 13:40

可以慳電,又唔使特登拎部機出黎

回復 Andyios

APPLE IPAD/IPHONE都得

via HKEPC Reader for Android
hyperbola 發表於 2020-6-6 13:48

想搵下有無 android 機做到

自己寫 Scan 到該設備的藍芽就會開 hotspot .
好似類似叫 hotspot on demand

不過我自己覺得無分別

1個係A撳制開B嘅hotspot然後A自 ...
astrial 發表於 2020-6-6 13:40

而家如果有類似功能

應該用 nfc

via HKEPC IR Extreme 4.2.3 - Android(4.2.0)