紅米K30(4G)、紅米K30(5G)和紅米K30i 5G,香港可以用嗎?

請問大陸的
1/ 紅米K30(4G)
2/ 紅米K30(5G)
3/ 紅米K30i 5G

這3款手機的FDD LTE是什麼呢? 謝謝!
香港可以用到嗎?謝謝!

還是在香港小米直接買紅米note 9 pro好呢?

其實你打左咁多字,已經足夠時間去小米大陸官網睇左一轉,如果你淨講FDD 大陸包香港,香港版多幾個。  每個人情況唔同,就自己需要去揀。

(由 HKEPC Android 手機版 發出)

Of course, can use in HK

HK freq.bands:
4G:FDD-LTE B3/7/8
        TDD-LTE 40
3G:WCDMA:B1/B5/B8
2G:GSM:B3/B8

K30, K30i freq bands:
5G: Sub6G: n41/n78
4G:FDD-LTE B1/3/5/7/8
        TDD-LTE B34/B38/39/40/41
        注:LTE B41(2496-2690 194MHz)
3G:WCDMA:B1/B2/B5/B8
2G:GSM:B2/B3/B5/B8

唔知k30 5g同k30i可唔可以刷同一個eu rom,4g版就有印度poco x2 rom可以刷

via HKEPC Reader for Android

其實你打左咁多字,已經足夠時間去小米大陸官網睇左一轉,如果你淨講FDD 大陸包香港,香港版多幾個。  每個 ...
getronics 發表於 2020-6-17 13:30

謝謝提醒!去淘寶無資料,經師兄提醒後去返大陸小米官網先見到  

Of course, can use in HK

HK freq.bands:
4G:FDD-LTE B3/7/8
        TDD-LTE 40
3G:WCDMA:B1/B5/B8
2 ...
iamla 發表於 2020-6-17 14:01

唔該嗮師兄!好詳細!

即係全部都可以香港用?
咁大陸機少d頻寬,會唔會喺香港收得無咁好架?
同埋,係咪無Google架?自己裝會唔會好複雜?
需唔需要裝啲乜嘢,先至可以用到架?
唔該嗮!

唔知k30 5g同k30i可唔可以刷同一個eu rom,4g版就有印度poco x2 rom可以刷

via HKEPC Reader for Android ...
安田千六 發表於 2020-6-17 14:04

吓?乜要刷ROM先用到架?係咪好複雜架?
有無邊d鋪頭有幫人刷ROM架,幾錢左右呢?唔該曬!

吓?乜要刷ROM先用到架?係咪好複雜架?
有無邊d鋪頭有幫人刷ROM架,幾錢左右呢?唔該曬!:loveline ...
daisy123 發表於 2020-6-17 22:47

If feel troublesome, just buy HK good.
CMHK: Redmi Note 8 Pro = $1,549
              Redmi Note 9 Pro = $1,799

回覆 7# daisy123

用番大陸ROM完全冇問題,只係有啲人會想轉用EU或者global ROM啫

回覆  daisy123

用番大陸ROM完全冇問題,只係有啲人會想轉用EU或者global ROM啫 ...
安田千六 發表於 2020-6-18 00:46

Can you use google pay?