如果想完全由機內的資料複製到SD

好似電腦CLONE 機咁
想由機內的記億體完完全全變COPY 一份到SD 卡上
有冇軟件可以COPY完後會做CHECKSUM?
大家會用咩軟件?

因為有部舊機想好簡單咁COPY 哂資料過去SD 卡然後清機
唔想資料過左去但由來有問題(因為有過萬張相未必CHECK 得哂)

電腦過又唔得, 因為ANDROID 機駁去WINDOWS 係會過得好慢同會有時中間無故取消了呢....

有冇人知? 唔該各位大哥

因為唔係用三星呀

有冇D方法係全部ANDROID 機都用到?

三星有app可以備份至SD
不過係咪全部嘢備晒就唔知

首先,file explorer 見到嘅,已經唔係全部 file / folder
仲有d system folder hidden 咗

*** 個 switch,係抄唔晒的

暫時係無的

via HKEPC Reader for Android

有冇人知? 唔該各位大哥
fai3600 發表於 2020-6-28 10:17

你呢個問題,我諗要 Root 機先至可以做到。

via HKEPC Reader for N9750

三星有app可以備份至SD
不過係咪全部嘢備晒就唔知
Mrcheng 發表於 2020-6-28 11:01

如果唔計D SYSTEM 野, 只係想可以盡最大能力去抄返所有DATA 又可以點做最好?
就咁開左個file explorer  全選COPY , 貼去SD 已經係最完整方法?

暫時係無的

via HKEPC Reader for Android
控制 發表於 2020-6-28 17:12

咁師兄你如果想盡搬所有資料去SD 卡你又會用咩方法>?

你呢個問題,我諗要 Root 機先至可以做到。

451KL 發表於 2020-6-28 21:18

咁如果ROOT 左又會用咩方法? 咩APP ? 謝謝

咁如果ROOT 左又會用咩方法? 咩APP ? 謝謝
fai3600 發表於 2020-6-29 14:15

Titanium Backup PRO

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.keramidas.TitaniumBackupPro