想請教如不能使用Netflix app

小弟新買OPPO ACE2, 好耐無用大陸機, 總算裝返google play, 但Play Store無Netflix app, 裝apk都話唔支援此裝置, 想請教有無方法可行? 網頁版登入但睇唔到片, 試過Chrome Firefox Puffin都唔得, 請指教

去 apkpure/mirror多金 裝apk

去 apkpure/mirror多金 裝apk
new68u 發表於 2020-6-28 05:38

不是說 Netflix server 端 ban 大陸版機嗎?

via HKEPC Reader for Android

不是說 Netflix server 端 ban 大陸版機嗎?

QAFHK 發表於 2020-6-28 10:03

裝 Netflix 6.24.0 版本,我部K20 Pro及小米電視都用到

https://www.apkmirror.com/wp-con ... nload.php?id=603733

P.S. 出唔到超高清4K,只有720p-1080p畫質,不過好過無

裝 Netflix 6.24.0 版本,我部K20 Pro及小米電視都用到

P.S. 出唔到超高清4K,只有720p-1080p畫 ...
antonyhk 發表於 28-6-2020 10:17

師兄厲害, 這個版本睇到啊! 謝謝!!

師兄厲害, 這個版本睇到啊! 謝謝!!
jacob_1 發表於 2020-6-29 00:57

記得千其唔好手多更新啦

P.S. 出唔到超高清4K,只有720p-1080p畫 ...
antonyhk 發表於 2020-6-28 10:17

無認證既手機或平板,用呢個版本既Netflix,最高只有540p解象

中國機個Android無Google DRM Widevine L1,Huawei國際版都係好後期先有但後來強制無Google認證,之後點裝Google Framework同自裝APK都唔會救到你。

要用Netflix就唔好貪平用中國版再搞呢搞路,無用。

回復 7 #feddie

目測唔只540p, 最少有720p, 反正睇到比低少少解像度好,係咪

回復 feddie

目測唔只540p, 最少有720p, 反正睇到比低少少解像度好,係咪  ...
antonyhk 發表於 2020-6-29 12:26

我自己都用緊k20 pro,我當然無法用肉眼量度解象度,不過我主力用samsung s5e平板睇,有hd字樣出,就肯定有1080p質數,正如上面師兄講,要睇netflix高解象,買返netflix認證手機同平板