2000左右手機選擇

睇岩左亂想Z6 pro 呻母表現客價係 2098。
仲有邊到平過佢或者仲有咩選擇呢???

via HKEPC IR Pro 3.6.1 - Android(3.3.1)

唔建議lenovo,因為Z6 pro cut左NFC,二來無更新,如果唔介意唔夠安全就買,否則近期建議Amazon買 pixel 4A

via HKEPC Reader for Android

始終USD350 = ~HKD 2750 = 36% over $2000 budget
不過如果可以的話Pixel 4a 有返Google update 咁耐
相機又好
的確應該係相當好選擇

唔建議lenovo,因為Z6 pro cut左NFC,二來無更新,如果唔介意唔夠安全就買,否則近期建議Amazon買 pixel 4A

...
dingow 發表於 2020-8-23 23:20

NFC 廢既功能。
唔會連結信用卡同8仔到手機。

大陸手機冇部係安全。

呢部機用途係通訊及遊戲用途。

via HKEPC IR Pro 3.6.1 - Android(3.3.1)

始終USD350 = ~HKD 2750 = 36% over $2000 budget
不過如果可以的話Pixel 4a 有返Google update 咁耐
相機 ...
Keithdsfx 發表於 2020-8-23 23:36

Update終有日會停。
不過亂想手機 更新都好密下。
當年用過部國行K5 Note,更新都好頻密。

中興手機就不了。

睇岩左亂想Z6 pro 呻母表現客價係 2098。
仲有邊到平過佢或者仲有咩選擇呢???

via HKEPC IR Pro 3.6.1  ...
二世祖 發表於 2020-8-23 22:42

真我la

唔要效能要安全就xperia 10ii, 泰國制, 我當主機用緊

真我la
Maryland 發表於 2020-8-24 00:08

真我X50 港行要$2599超了29.95%  

Update終有日會停。
不過亂想手機 更新都好密下。
當年用過部國行K5 Note,更新都好頻密。

中興手機就不 ...
二世祖 發表於 2020-8-23 23:50

我同你講我有部Z5 pro,更新左唔知有無半年,已經0更新,你覺得Z6 pro好就去馬

真我X50 港行要$2599超了29.95%   

martinng28 發表於 2020-8-24 12:29

真我得一部機?咁多部,點簡要買部超筆直呢?