[操作疑難] 而家買P30 pro會否中伏?

好似Google service 開始用唔到係P30 pro

都講明會無嘅嘢你走去搏佢有咁唔叫中伏喎

用了一年,其實一直都有啲小問題,
例如,會閃屏,意思即是間唔中,會好似screen cap咁閃一下,
login e banking 個 keypad 會出唔哂,退後再彈就會變翻正常。

用了一年,其實一直都有啲小問題,
例如,會閃屏,意思即是間唔中,會好似screen cap咁閃一下,
login e ba ...
風十三 發表於 2020-8-25 15:30

仲想買添

via HKEPC Reader for Android

好似Google service 開始用唔到係P30 pro
thomaslau 發表於 2020-8-25 13:24

P30 pro 會用唔到 GMS 架?

我以為佢賣機有,會一直有 support.

之前的型號例如 P20 pro  唔知受唔受影響?

By the way ,我之前買過P30 pro, 但接受唔到佢影相太白 (好似因為 RGGB 變 RYYB) ,最後 downgrade 返 P20 pro.
1星期唔夠賣返部 P30 pro 出去。

我用左年幾又吾覺您的的問题,.其實隻隻牌子都會閃退,有時係app的問題. 同睇下幾耐無關過機,影相有大把軟件同模式比您㨂,個人喜好好難一概而論,基本上日常用好過好多機,起碼我iphone7 換p30 pro 無後悔,其他政治問題吾計的話

回覆 5# kennethchong

華為回覆話舊機仲有支援GMS, 我想問問用家有無問題

回覆  kennethchong

thomaslau 發表於 2020-8-26 09:38

我用緊P30, 小問題梗係有, 但比起我之前果部LG V20, 只覺P30的優點實在好太多

FLAGSHIP 唔怕有問題

回覆  kennethchong

thomaslau 發表於 2020-8-26 09:38

由而家開始唔會再有安全更新,未來p30都唔能夠升上12