華為nova 7如何裝 Google play

Google 過lzplay同chat backup 都唔work
先者話唔支援呢個model, 後者連個app都裝唔到
有冇師兄識點搞?

via HKEPC Reader for Android

https://m.discuss.com.hk/amp_vie ... 686&&page=1

上面條網址~
討論區d人話可以80人仔
比鋪頭搞~整機過程會以遠程遙控幫你整
20幾分鐘左右搞掂

個post 又有個人話比25蚊人仔
買左個教程 自己搞掂
不過個討論區d人又話部機要國行版先可以裝返gms
港行好似話唔得
我覺得師兄你可以俾80蚊人仔果d鋪頭
睇下果間鋪搞唔搞得掂 裝到gms~同埋裝google play
我覺得你可以嘗試下既
80蚊人仔又唔係d咩錢 就算最後唔得~咪再搵其他方法囉
幫你係YouTube 另外搵到條 Nova 7 pro 裝google play既片
Nova 7 照道理 應該都可以用哩個方法
https://youtu.be/f5w4t0J7ooE
不過話時話.....
師兄點解會買 Nova 7既機.....?
明知部機冇內置gms~都走去買既?

我而家用緊 Nova 5t 本身有gms
之後隔冇耐就出 nova 7 Nova 7 pro 同 Nova 7 SE
原本係超後悔~個系列又有5G~又勁d~mon又係LED
但係望到3部冇gms~即刻覺得好采冇買哩個系列
問過d相熟既電腦鋪老細
佢話就算華為部機冇gms~咩型號都好~
都一樣可以走後門裝到gms  再裝google play
不過個電腦鋪老細話~美國佬會對華為捉得好緊
我大概複述返個電腦鋪老細講既內容
我地就算經後門裝到gms google play
美國佬check到有漏網之魚
就會盡快封返個漏洞
即係代表可能你部電話google play
可能用到一排~果邊check到~
之後google play又會用唔到
即係要持續用某種方法更新~重安之類~
先可以持續用到google play
我覺得如果唔係成功裝完一次google play~部機一勞永逸

如果下下都係隔一排就要再裝過之類
真係幾鬼煩

https://youtu.be/86lapCJLBk8

哩條片有教學~
條片最後拍出黎係用到 google play
但係現實得唔得就唔知~
標題寫到明有Nova 7份
唔知你有冇試過~又有可能你本身已經試左好多方法
希望條片 可以幫到你裝到google play

https://youtu.be/LXxaZMiHOWY

哩條片都係 Nova 7安裝google play 方法
條片上載時間 係9月7號
短時間內~方法一定唔會失效
用電腦或者另一部電話睇住條片
set by set 咁做
條片得8分鐘左右~跟住黎整~
極奇量十五分鐘到咪裝得掂

Nova 7 pro 冇出港行~得水貨
Nova 7同 7 pro規格都差唔多
Pro版唔係應該再勁d先岩
但係兩部機粒u竟然係一樣
係個Mon一個直面 一個曲面~
主鏡頭兩部都一樣~
7 pro 其餘既鏡頭勁 Nova 7小小咁大把
感覺買 7 pro冇 Nova 7性價比咁高
Nova 7 已經好夠做~比較抵玩

哩條片都係 Nova 7安裝google play 方法
條片上載時間 係9月7號
短時間內~方法一定唔會失效
用電腦或者另 ...
忠仔 發表於 2020-9-9 03:48

感謝師兄回覆.
部機係我姨仔買俾我老婆, 完全無乜話考慮play store問題.
兩條片都係用同一方法做.....
感覺似係刷rom處理.

感謝師兄回覆.
部機係我姨仔買俾我老婆, 完全無乜話考慮play store問題.
兩條片都係用同一方法做... ...
redhothits 發表於 2020-9-9 09:36

華為於2017 年已禁止官方解鎖, 根本上無可能刷入非官方Rom.

記得兩個月前喺華為用家facebook group睇過
港行nova7 裝唔到gms
p40pro 可以

記得兩個月前喺華為用家facebook group睇過
港行nova7 裝唔到gms
p40pro 可以
vin29 發表於 2020-9-9 10:15

應該係港行,喺sun mobile買

via HKEPC Reader for Android

買部機要咁辛苦搞gms, 即使今日搞到將來都唔知可唔可以繼續用......何必呢?

其實賣左佢買過第二部會好D (或者嘗試適應佢嗰套 app store)
因為經驗之談⋯⋯即使整到都好,以後都會需要你搞黎搞法,煩到你唔想用