分享Redmi K30至尊纪念版休眠下whatsapp收唔到message的解決方法

首先感激hang1982大神的教路,之前我用盡各種方法,都解決唔到手機睡眠模式下whatsapp收唔到message既問題,萬萬都估唔到呢個問題居然可能係小米既PK後門程式analytics引起的!我把呢個analytics的系統app在"應用管理"內,設為不允許(通知管理)和禁用行動網路(連線控制)後,whatsapp就正常了!希望其他ching的小米/紅米手機如果都有呢個問題,試一下呢個方法,然後報告一下結果!
再次多謝hang1982大神!

部機好用嗎?去電快嗎?

感謝大大無私的 分享

via HKEPC Reader for Android

大6機呢樣唔好,成日乜都BLOCK曬,但大6 APP又正常~~

佢developer option off q咗個miui optimisation啦

部機好用嗎?去電快嗎?
IIII 發表於 2020-9-19 01:21

部機幾好用、幾順暢, 120hz屏真係幾正, 最關鍵係無留海挖孔, 睇得舒服! 可惜電唔太耐用, 中度使用要一日一沖.

大6機呢樣唔好,成日乜都BLOCK曬,但大6 APP又正常~~
abcjerry 發表於 2020-9-19 09:22

確實!

佢developer option off q咗個miui optimisation啦
normalyan 發表於 2020-9-19 12:50

千萬唔好, off咗仲多問題, 親身遭遇過!

千萬唔好, off咗仲多問題, 親身遭遇過!
chanfc2015 發表於 2020-9-19 18:20

我部小米10至尊記念版用緊呢個方法,
除咗要重新設定過其他程式嘅權限之外,
暫時唔覺有其他問題。

請問vivo iqoo5有解決方法嗎