回覆  headuck

入咗command之後冇出error
query qq情況依舊
hkhk2018 發表於 2020-10-17 23:04

看 samsung code, captive_portal_mode 如果 set 到 0 應該有用,可能要root?
settings get global captive_portal_mode 可以看到 value ,可能是 set 不到
Edit: 有可能 reboot 完才生效,因為 Network Monitor 在 constructor read 的

行得正企得正, 比人起電話裝監視器有咩所謂?

你咁講即係接受到所謂
「行得正企得正, 比人起浴室裝監視器裝你沖涼去廁所又有咩所謂?」

via HKEPC Reader for Android

我唔知我係咪行得正,企得正
我啲資料已經一早自己送中, 因為之前响大陸開咗銀行戶口, 實名電話卡, 香港身份證同回鄉卡全部被映印
咁又如何,我唔喜歡俾人????實我去過邊度, 睇過乜網頁
我手機用 S10, 只有 wechat,  唔安裝任何大陸 apps, 副機同 TAB S7 就安裝大陸 apps ,以為咁樣會安全啲, 原來都唔係, 即係被三星迫我用 APPLE 姐

看 samsung code, captive_portal_mode 如果 set 到 0 應該有用,可能要root?
settings get global capti ...
headuck 發表於 2020-10-18 00:10

已測試,reboot後情況依舊

買呢D電話預左
唔怕失蹤

買呢D電話預左
唔怕失蹤
newshun 發表於 2020-10-18 12:10

咩叫 "呢D"?

"呢D" 同 "嗰D" 又係點分?

我唔知我係咪行得正,企得正
我啲資料已經一早自己送中, 因為之前响大陸開咗銀行戶口, 實名電話卡, 香港 ...
mlau 發表於 2020-10-18 11:18

未必
apple數據中心都係起大陸
佢可以起大陸賣 肯定同大陸簽左約定
大陸會咁好比你賣?
之前windows都要開放原始碼比大陸 先可以賣
就算係冇事 都過唔到ISP個關

香港係中國一部份
***喺大陸做生意點可以唔跟規矩做野
除非***唔做大陸生意

可能遲d過一過冷河又復原返

114dns問題算係解決,但自動連qq.com還在。大家有無臨時方案?