超性價比5g 旗艦機 poco f2 pro

用緊部三叔s7就打柴,本身唔打機。諗住買部小米10t lite ,但在機緣巧合發現左呢部機仲平過10t lite ,諗都冇諗就入左手。用左個零
星期真係冇投訴,叉電快,電耐用。螢幕下指紋解鎖快。一日用左10個鐘仲有40幾%
真全面螢幕。唯一係重左的。其他真係唔錯。

請問師兄,影相速度快唔快?
我想找部可以影小朋友的,小朋友郁身郁勢,要有D要求

via HKEPC Reader for Android

點解可以平過10t lite?

via HKEPC Reade ...
arleung 發表於 2020-11-6 23:51

我覺得要影小朋友最好揀有OIS 的款式,冇防震部機安全快門設定或許會比較保守,細路仔郁得快好易blur

via HKEPC Reader for Android

好快,一㩒即影。四鏡頭影相靚。

點解可以平過10t lite?
arthurson 發表於 2020-11-7 00:05

水貨,容量少過港版。行6+128 。但同行貨一樣係國際版。一樣行到本港5g,千零蚊算係咁。

動的小朋友,一係用手動Mode, 自己set 快門,其他set自動。快門1/60或再快d便可以鎖住個小朋友了。
一係就裝Google Camera, 用HDR+,簡直可以Freeze左個小朋友。
OIS冇用的,OIS係定住你隻手架咋,唔係定住個小朋友。

用緊部三叔s7就打柴,本身唔打機。諗住買部小米10t lite ,但在機緣巧合發現左呢部機仲平過10t lite ,諗都 ...
Jackranee 發表於 2020-11-6 23:28

呢的 “優點” 係因為你4年無換機差距太大
你依家4年後揀換返 S20 甚至 S10 都會覺得快

PS 千幾,128 夠用就真係抵嘅,就算國際水貨版256 我見都仲要 27XX...

用緊部三叔s7就打柴,本身唔打機。諗住買部小米10t lite ,但在機緣巧合發現左呢部機仲平過10t lite ,諗都 ...
Jackranee 發表於 2020-11-6 23:28

5G:Sub6G:N77 / N78睇見甘頻道就吾覺得有性價比啦!你自已話系吾系