我有好多密碼被爆,都未知點解

https://passwords.google.com

已改密碼,好可能手機被植木馬。

密碼=password

123456。。。。。。

已改密碼,好可能手機被植木馬。
panda360 發表於 2020-11-18 11:50

沒有裝外面的apk的話應好難中架喎

我用緊 Keeper 呢個 apps 做記錄,佢有個功能BreachWatch,
佢定期都會提示我,邊組password被供開。
依據佢提示,我發覺幾十年前,果啲只得6位,大部份被供開,
至於很長又可加符號同大細草,暫時未有發現。
我習慣用倉頡碼來做password

以前玩ONLINE GAME果時好多人爆ACC , 果陣已經覺得好神奇

大細階字母+數字都幾緊要

十幾年前我個國內同事已好醒, 識用!@$#%&...等做密碼

其實想易記都唔難, 用手機號碼或生日, 但將數字轉晒做相應keybroad上的符號

沒有裝外面的apk的話應好難中架喎
moarfish 發表於 2020-11-18 13:24

裝apk前,將其上載virustotal掃下,無問題先裝,會唔會ok啲?

via HKEPC Reader for Android

我用緊 Keeper 呢個 apps 做記錄,佢有個功能BreachWatch,
佢定期都會提示我,邊組password被供開。
依據 ...
風十三 發表於 2020-11-18 13:27

若程式只提供 數字及英文字做密碼,點攪?

若程式只提供 數字及英文字做密碼,點攪?

JLV1818 發表於 18/11/2020 14:26

呢啲我都有遇過,大多我遇到的,都唔常用或唔重要的web,記得的話就,通常定期轉,再入落去 Keeper。