尋找MicroUSB+NFC手機

https://www.gsmarena.com/results ... ;sFreeText=microUSB

老人家要求,呢11部機,香港全部搵到,但除咗CAT同Ulefone之外,其餘喺香港賣嘅全部無NFC。
其實NFC好常用,唔明點解其他國家賣嘅就有NFC,香港賣嘅就無。

點解一定要micro usb?

你要set個年份做2020-max,就梗係無乜選擇啦

EVANGELION 發表於 2021-1-9 20:33

micro usb 相比 Type-C,簡直係天生殘缺,仲要特別易壞。

micro usb 相比 Type-C,簡直係天生殘缺,仲要特別易壞。
點解一定要micro usb? ...
Joe_Black 發表於 2021-1-9 09:05 PM

老人家偏好,啲線仲用得唔想換。
老人家係我轉用MeWe/Signal其中一個阻力,佢哋連個Port都唔想轉。

老人家係我轉用MeWe/Signal其中一個阻力,佢哋連個Port都唔想轉。 ...
YANG 發表於 2021-1-9 21:17

一個小意外就可以壞啦D線

買個micro -> type c 轉頭囉

買個micro -> type c 轉頭囉
canonikony 發表於 2021-1-9 21:50

長咗,仲易拗彎變形

老人家係我轉用MeWe/Signal其中一個阻力,佢哋連個Port都唔想轉。 ...
YANG 發表於 2021-1-9 21:17

你電話都買得,就買多幾 Type-C線一齊比佢,話比佢知充電都快d
老人家d野,你買左口話你浪費錢,個心笑到四萬咁口