[操作疑難] 岩岩轉用小米10T PRO 發現藍芽耳機 聽歌好疾

之前用開ONEPLUS 7T PRO 都無問題.最近轉10T PRO..用SONY降噪耳機...勁疾..

係咪全部電話用藍芽都係咁,因我之前用華為連藍芽都係會經常斷下斷下,而家用10T pro又係經常斷下斷下咁,唔知關唔關LHDC事
另外朋友用iPhone11pro max連Sony 降噪耳機,佢都話經常有干擾。

係咪全部電話用藍芽都係咁,因我之前用華為連藍芽都係會經常斷下斷下,而家用10T pro又係經常斷下斷下咁, ...
ricolwt 發表於 2021-2-11 07:29

但我之前用ONEPLUS無呢個問題

k20 pro用藍牙headphone無斷無疾

k20 pro用藍牙headphone無斷無疾
amgbenz 發表於 2021-2-11 09:51

師兄,係咪兩隻耳嘅降噪真無線耳機,如果只係單耳藍芽係沒有問題的

但我之前用ONEPLUS無呢個問題
烈焰狼人 發表於 2021-2-11 09:02

師兄係同一隻耳機嗎

我而家係用10T pro加 Mi Air2s,如果在街上行住聽到係會經常疾下疾下咁,同啲聲會變到好差,好似拆音咁

我而家係用10T pro加 Mi Air2s,如果在街上行住聽到係會經常疾下疾下咁,同啲聲會變到好差,好似拆音咁 ...
ricolwt 發表於 2021-2-11 10:05

試下行去清水灣, 睇下會唔會疾下疾下.

要係旺角黑點聽歌唔疾, 上網search下邊副可以頂到

試下行去清水灣, 睇下會唔會疾下疾下.

要係旺角黑點聽歌唔疾, 上網search下邊副可以頂到 ...
竹皮 發表於 2021-2-11 10:09

就算在無乜人嘅地方都會疾,同當疾完之後啲聲會變差
旺區疾就預咗架啦,我有時落車行返屋企時附近都無乜人,都照樣會疾,唔知關唔關呢部機事或LDHC事,開咗啲聲係好啲嘅

一樣, 相同藍牙用喺榮耀v30 pro  冇問題, 但10t pro就窒下窒下

via HKEPC Reader for Android