K40 vs neo5好難揀

K40 8/128平極也2300人仔
neo5就8/256就2699到手
二部我估google也沒問題,是1516中,不知怎揀

二部我估google也沒問題,是1516中,不知怎揀 ...
hokuen 發表於 2021-3-22 20:34

如果價錢同GMS都唔系考慮,一定系Neo5,有OIS已經贏晒!

買個陣唔知到有d iqoo機有whatsapp通知呢個問題
已經落咗單冇計
樓主可以等我下個禮拜講比你聽邊部好

via HKEPC Reader for Android

用過NEO3,再永不錄用

neo5多左粒 pixelworks x5 pro gpu(我部oneplus 8 pro都係得X5咋冇遊戲MEMC),有遊戲同視頻MEMC同SDR變HDR,點睇都正過k40

我會考慮埋多開功能,小米絕大多數app都有得雙開,iqoo得社交app可以雙開

睇樣K40

用過NEO3,再永不錄用
asian_xl 發表於 2021-3-22 21:43

都係neo3用家,唔建議國內版vivo同iqoo

via HKEPC Reader for Android

二部我估google也沒問題,是1516中,不知怎揀 ...
hokuen 發表於 2021-3-22 20:34

買個陣唔知到有d iqoo機有whatsapp通知呢個問題
已經落咗單冇計
樓主可以等我下個禮拜講比你聽邊部好

via  ...
kai026 發表於 2021-3-22 21:23

自己經驗就係國內rom 易出事, 自己買過realme, 小米, 紅米. google 就安到. 但係一時時有 whatsapp通知問題.  試過好多方法都攪唔掂.

所以, 比我就買返K40.  起碼可以flash 到國際rom, 當買個保險.

你睇下評測K40 先LA

性價比就K40