小米刷咗rom仲可唔可以拎去整

用咗部9t接近年半
近排買咗neo 5

想拎部9t刷lineageos玩下
想知道刷咗rom到時仲可唔可以比錢換電

定係會叫你整返原裝rom/唔幫custom rom機維修

via HKEPC Reader for Android

佢地好似整乜都要你factory reset 先。

咁要刷返 stock rom 的機會都唔細(但唔肯定)

換電都要還原先?!

我部港行redmi note 4x保養期內拎去整(換電),已經用緊lineageos,佢都照整,不過佢整完會reset
我又要再刷多次

用咗部9t接近年半
近排買咗neo 5

想拎部9t刷lineageos玩下
想知道刷咗rom到時仲可唔可以比錢換電

定係會 ...
kai026 發表於 3/4/2021 23:25

9T  換電容易唔難  
半年多d 就換一次電池,QC3 QC4 快充急充隨意用唔使就住

利: 刷左EU

9T  換電容易唔難  
半年多d 就換一次電池,QC3 QC4 快充急充隨意用唔使就住

利: 刷左EU ...
nixon 發表於 2021-4-4 00:26

請問什麼牌子電池換機, 我部k20pro 電芯都用了年半了   

via HKEPC IR Pro 3.6.1 - Android(3.3.1)

9T  換電容易唔難  

利: 刷左EU ...
nixon 發表於 2021-4-4 00:26

點解咁快老化?  我部k30 用左年半都好正常

點解咁快老化?  我部k30 用左年半都好正常

liver9999 發表於 2021-4-4 10:37

應該係快充
以前慢充,有些電5/6年都仲正常

應該係快充
以前慢充,有些電5/6年都仲正常

kichiku 發表於 4/4/2021 12:16

樓上師兄正解  

我發覺9t個電池壽命短d  而且用急充係短命d
9t平時多數只用5v2A充

note4x仲係用緊原裝果粒
紅note7仲係原裝
紅note5換左一粒
5plus又換左兩粒
MiNote1 換左4粒
Mipad4 plus 用左1年多d 經已得番7成唔夠

供應商既問題...
*有幫過多部 米牌電話換電經驗.

樓上既你羅上去換電同接待處職員講 係淨係換電就得
雖然佢照同你講話會洗機要backup  你話可否remark低叫cfu淨係換電就可以.
試過換完個爆mon同順手換埋新電池同埋尾插小板

*hk同深圳一樣,分兩級人工收費.   換mon再換埋電+菊花尾板都係一個人工價錢.  
上得去比得人工我就唔客氣  而且維修部 零件收費唔貴得淘仔好多  仲唔使自已裝

請問什麼牌子電池換機, 我部k20pro 電芯都用了年半了   

via HKEPC IR Pro 3.6.1 - Andr ...
(朗尼) 發表於 4/4/2021 04:59

用番原裝電池  不過唔一定同原本一個supplier  
9t有幾個供應商  Sunwoda(欣旺達) 珠海光宇  

貼淘仔既圖係咪會ban?