困難選擇症,出REALME GT NEO好定Oneplus 8T?

Ching 請問出邊部好?性價比邊部高啲?

via HKEPC Reader for Android

咁緊係 NEO...

Ching 請問出邊部好?性價比邊部高啲?

hkppman 發表於 2021-4-4 09:04

想試新U就 GT NEO

我選新U.唔岩用即放

Ching,啱啱喺網上訂咗,人仔2249,仲有藍牙耳機送。

Ching,啱啱喺網上訂咗,人仔2249,仲有藍牙耳機送。

hkppman 發表於 2021-4-4 11:26

我都心大心細但係好似唔可以刷rom。因為好怕同佢另外跟姊妹廠一樣軟件寫得差到時都唔知點算。

via HKEPC IR Pro 3.6.1 - Android(3.3.1)

唔使煩嘅話就梗係8T啦,直接刷 oxygenos
GT NEO有冇得刷國際rom都唔知,刷左有冇得lock bootloader又唔知,加上聯發科刷如果想刷第三方rom又唔係幾掂

唔使煩嘅話就梗係8T啦,直接刷 oxygenos
GT NEO有冇得刷國際rom都唔知,刷左有冇得lock bootloader又唔知, ...
kfc1988 發表於 2021-4-4 12:18

買得發哥,基本上唔好唸刷ROM,安心咁用原裝。

via HKEPC IR Extreme 4.2.3 - Android(4.2.0)

買得發哥,基本上唔好唸刷ROM,安心咁用原裝。  

via HKEPC IR Extreme 4.2.3 - Android(4.2.0) ...
mdws2002 發表於 2021-4-4 16:03

由HTC M7之後都無刷ROM
宜家cpu本身效能過剩,跟本不用刷rom,除非ROM寫得好差,先要刷rom
最多都係小米國行刷國際版想(WhatsApp無延遲)

部neo幾抵玩
但香港用驚多問題,whatsapp、google play等
有無realme用家講下?

部neo幾抵玩
但香港用驚多問題,whatsapp、google play等
有無realme用家講下?
wewetwet 發表於 2021-4-4 19:23

google play ok
whatapp电话有提示但
接电话個制要入去whatapp先見到

我刚由realmex 上Q2pro