回覆  451KL

我上到04版..但我頭先話安裝失敗. 可能個rom問題...

我宜家見到AA rom..唔知就咁轉唔 ...
龍咁威^^! 發表於 2021-4-7 18:31

有 AA rom, 我可以入手了

回復 orange3

https://yun.daxiaamu.com/d/0X1nx ... 9C%BA%E5%AE%98%E6%9 ...
龍咁威^^! 發表於 2021-4-8 10:07

Thks!

請問各位師兄 , 對這部機好有興趣 , 如果我直接在美國 Oneplus 官網購買回來, 香港5G 網路能用嗎 ? Thanks  ...
selwilsonlee 發表於 2021-4-9 11:57

美版行Global ROM,我相信香港一定用到。不過美版好似行單SIM, 唔係雙卡。

回覆  orange3

Thanks , 如買國行不知能否安裝 Google Playstore ?
selwilsonlee 發表於 2021-4-9 12:42

買國行,colour os -> oxygen (DA) 再轉oxygen (AA) global ROM, 唔想攪,港水出面d铺可幫轉oxygen.

剛從Colour OS flash左oxygen 11.2.2.2 India ROM, 依家offical得11.2.2.2Global ROM, 不能flash, 要等11.2.3.3 Global ROM出offical先有得up 黎用。唔知要等幾耐

請問 如果我自己買Oneplus Nord N10 5g 香港行貨,好不好?
如果香港oneplus官方網站訂,是不是已經有香港 ...
skywalker167 發表於 2021-4-15 18:58

依家買水貨8T或8 pro最低,你係香港買水貨已經刷左港ROM,有得update,基本上同港行無分别。

我follow Telegram概OnePlusOTA 4月4有Oxygen downgrade rom, 我reflash完已成功flash成global 11.2.2.2  ...
erickkk 發表於 2021-4-15 21:18

請問AA rom用唔用到雙卡?因見北美9 pro係行單卡的的

Thanks Bro

請問IMEI 1同2系一樣會有什麼問題?
Schaft 發表於 2021-4-16 11:44

我兩張SIM都用到,相同IMEI不影響操作。

出左 11.2.4.4 da ROM, 有人話fix左IMEI 問題, 暫時繼續用住11.2.2.2da,等有11.2.3.3aa full OTA先up