我follow Telegram概OnePlusOTA 4月4有Oxygen downgrade rom, 我reflash完已成功flash成global 11.2.2.2  ...
erickkk 發表於 2021-4-15 21:18

請問AA rom用唔用到雙卡?因見北美9 pro係行單卡的的

回覆 101# orange3

IMEI概問題仲未解決, 雙卡簡單試過無問題

回覆 101# orange3

用到的..系imei問題未解決.. imei 1同2系一樣的

Thanks Bro

回覆  orange3

IMEI概問題仲未解決, 雙卡簡單試過無問題
erickkk 發表於 2021-4-16 09:57

請問IMEI 1同2系一樣會有什麼問題?

Schaft 發表於 2021-4-16 11:44

重新開機會show NV Backup warning Invalid VIP NSs:2500概通知, 唔鐘意可以按never show後就唔會再show出嚟, 其實IMEI係當電話概身份證, 可以比電訊商用來backlist電話, 但係IMEI一般都可以用tools來轉, 所以其實一樣用落係唔會有問題, 因為你係要插SIM卡用IMSI作認証而唔會用IMEI

Schaft 發表於 2021-4-16 11:44

我兩張SIM都用到,相同IMEI不影響操作。

我兩張SIM都用到,相同IMEI不影響操作。
orange3 發表於 2021-4-16 12:02

如果只是顯示問題,不影響操作,我會衝

依家買水貨8T或8 pro最低,你係香港買水貨已經刷左港ROM,有得update,基本上同港行無分别。 ...
orange3 發表於 2021-4-15 21:07

我見oneplus香港官方行貨有特價:
oneplus 8T 8+128 HKD3698 (大家覺得如果8T香港官方HKD3698會不會衝?)
而我自己有興趣的nord n10 5g都特價:
賣1998 而家非常有衝動想買

想知SOT有幾耐?