之前收左部美版但因得單SIM最後都係放生, 前幾日終於收到部歐版雙SIM.

收機後上淘佬買套同貼, 發現UV曲MON宜家都有貼膜工具(已經有成年冇買UV貼),
以前得平面MON貼先有貼膜工具.。

今日收到貨,剛用左貼膜工具後勁容易貼,又唔怕漏膠水到聽筒,音量同開關鍵。

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

DEL......

之前收左部美版但因得單SIM最後都係放生, 前幾日終於收到部歐版雙SIM.

收機後上淘佬買套同貼, 發現UV曲MON ...
andypson 發表於 2021-4-22 22:56

嘩。。。。個工具好專業

DA/BA/AA三者除左唔同地區外, 查實仲有咩分別?
東尼仔 發表於 2021-4-22 10:58

主要係d lte同5g band有所分別, DA ROM 5g 得兩個band可用,因印度暫時未有5g

AA rom都已經可以OTA upgrade上11.2.4.4, 雖然IMEI已fix, 不過reboot後仲會顯示NV Backup warning

主要係d lte同5g band有所分別, DA ROM 5g 得兩個band可用,因印度暫時未有5g
orange3 發表於 2021-4-23 10:29

香港用既話AA好過BA?

使唔使咁PRO 呀 so cool

呢套UV貼幾銀?我有興趣望下

呢套UV貼幾銀?我有興趣望下
麥丁丁 發表於 2021-4-23 19:44

攞卷可減5蚊,70蚊有3張連工具。
LINK

只用*#800# ,oneplus logkit秘技.

3&CSL VOLTE同WIFI CALL 都可以.

反而宜家人仔VOLTE同WIFI CALL都冇,VOLTE雖有顯示, 但打電唔會有HD顯示.