收工返到嚟見到有更新。
andypson 發表於 2021-4-8 20:52

Andy兄,你呢個AA版,是你自己刷定是一返嚟就已經呢個版本?

又唔洗無限金錢, 買返試左唔啱都會放生.
andypson 發表於 2021-4-8 20:54

一收一放,都會蝕千銀架嘛~XD

家母都想買S21,但S21好似都系S888
S21電池續航力吾知得吾得
定oneplus9系列會再差好多?
另外亦考慮S20 F ...
skywalker167 發表於 2021-4-8 20:53

係要買S系,買返上代lor,續航好好多

Andy兄,你呢個AA版,是你自己刷定是一返嚟就已經呢個版本?
麥丁丁 發表於 2021-4-8 21:30

我果部係肥花收返嚟開封1日美水機,但得單SIM卡,單SIM難做1號機。

via HKEPC Reader for Android

一收一放,都會蝕千銀架嘛~XD
buscocamp 發表於 2021-4-8 22:17

係香港屬于小眾品牌一買一賣會蝕1千,小米多人留意就會蝕少啲。

via HKEPC Reader for Android

收工返到嚟見到有更新。
andypson 發表於 2021-4-8 20:52

ColorOS 刷 2.2.2 DA 後,你用乜野方法轉 AA?轉 AA 後,IMEI 有冇錯亂?

via HKEPC Reader for SM-G9980

我果部係肥花收返嚟開封1日美水機,但得單SIM卡,單SIM難做1號機。

via HKEPC Reader for Android ...
andypson 發表於 2021-4-8 22:31

以為你買國行,原來係美版,咁刷 ROM 問題你當我冇問過。

via HKEPC Reader for SM-G9980

請問各位師兄 , 對這部機好有興趣 , 如果我直接在美國 Oneplus 官網購買回來, 香港5G 網路能用嗎 ? Thanks

https://www.oneplusbbs.com/forum ... ead&tid=5907012
OnePlus 9R 4月15日14:00  綫上發布 < RMB 3000

請問各位師兄 , 對這部機好有興趣 , 如果我直接在美國 Oneplus 官網購買回來, 香港5G 網路能用嗎 ? Thanks  ...
selwilsonlee 發表於 2021-4-9 11:57

美版行Global ROM,我相信香港一定用到。不過美版好似行單SIM, 唔係雙卡。