只用*#800# ,oneplus logkit秘技.

3&CSL VOLTE同WIFI CALL 都可以.

反而宜家人仔VOLTE同WIFI CALL都冇,V ...
andypson 發表於 2021-4-23 23:18

仲要用logkit?
刷左DA同BA,已經用到兩個台volte同vowifi.
Cmhk就只有volte

回覆 131# 麥丁丁

原本冇打算用秘技。
未用秘技前先試2張副卡3同csl都用到volte同wifi call,再轉主卡人仔就冇wificall選項,volte有得選項通知欄都有顯示開啟,但通話時冇顯示用HD。

最後開秘技情況同冇開一樣,人仔台都係用唔到volte同wificall,以前一加對人仔台最好而家變左最差,唔知係唔係我部係歐水問題,國行轉國際rom會唔會冇呢個情況。

有冇人買oneplus 9R

回覆  麥丁丁

原本冇打算用秘技。
未用秘技前先試2張副卡3同csl都用到volte同wifi call,再轉主卡人仔就 ...
andypson 發表於 2021-4-24 12:30

就咁睇,人仔無HD但又無跌去3G 定人仔卡放係sim2?

就咁睇,人仔無HD但又無跌去3G 定人仔卡放係sim2?
NeTZoO 發表於 2021-4-25 23:43

第一組(SIM1: 3 / SIM2: CSL  VOLTE同WIFICALL 都可以)
第二組(SIM1: 人仔5G / SIM2: 人仔1卡2收到4G   VOLTE同WIFICALL 都唔得)

第一組(SIM1: 3 / SIM2: CSL  VOLTE同WIFICALL 都可以)
第二組(SIM1: 人仔5G / SIM2: 人仔1卡2收到4 ...
andypson 發表於 2021-4-25 23:53

我覺得齋放一張sim 試
1.試volte 睇佢打出有無跌去3G
2.試wificall 就飛行模式左佢,齋開wifi 試打唔打到出去

我覺得齋放一張sim 試
1.試volte 睇佢打出有無跌去3G
2.試wificall 就飛行模式左佢,齋開wifi 試打唔打到 ...
NeTZoO 發表於 2021-4-26 01:27

試左單SIM同雙SIM一樣

開飛行模式,再開WIFI因冇顯示有WIFI CALL所以打電話唔比打.
用5G或4G有顯示VOLTE但通話中冇顯示HD, 奇怪系玩緊的遊戲冇斷線.

有冇人買oneplus 9R
chuyuihei516 發表於 2021-4-25 19:17

我好有興趣

試左單SIM同雙SIM一樣

開飛行模式,再開WIFI因冇顯示有WIFI CALL所以打電話唔比打.
用5G或4G有顯示 ...
andypson 發表於 2021-4-26 02:42

如果通話中無見跌去3G,咁應該係volte,不過唔係高清通話者
另外,3G通話時正常都唔會斷網,係會慢者

想問我應該買原裝OxygenOS既美版,歐版好啲,定係買國內版再改OxygenOS呢?