得兩個台試到,其餘個兩間要搵巴打接力
麥丁丁 發表於 2021-4-4 20:20

我用CMHK係colourOS時係可以用到vowifi, 不過flash完oxygen os後搵唔到邊到可以enable個vowifi...... 有冇人知可以點攪呢?

裝左個logkit個apps,跟住按XDA方法開返volte & vowifi嘅老方法,應該大同小異。
...
麥丁丁 發表於 2021-4-5 18:45

裝完見到有vowifi選項, 不過enable完都係用唔到, 只係得volte

我之前已OTA升上Oxygen OS11.2.3.3DA, 依家唔知可以點flash做AA rom

回覆 88# Tema

無問題, 係中銀apps會出現未支援概流動裝置, 用唔到佢概生物認証同流動保安編碼, 交易要用到另一部支持概裝置提供保安編碼, 所以中銀我會用iPAD版, 其他好似DBS,恆生,匯豐等都無問題可以正常使用

剛從Colour OS flash左oxygen 11.2.2.2 India ROM, 依家offical得11.2.2.2Global ROM, 不能flash, 要等11.2 ...
orange3 發表於 2021-4-15 17:00

我follow Telegram概OnePlusOTA 4月4有Oxygen downgrade rom, 我reflash完已成功flash成global 11.2.2.2 AA再OTA升上11.2.3.3 AA正式使用中

回覆 101# orange3

IMEI概問題仲未解決, 雙卡簡單試過無問題

請問IMEI 1同2系一樣會有什麼問題?
Schaft 發表於 2021-4-16 11:44

重新開機會show NV Backup warning Invalid VIP NSs:2500概通知, 唔鐘意可以按never show後就唔會再show出嚟, 其實IMEI係當電話概身份證, 可以比電訊商用來backlist電話, 但係IMEI一般都可以用tools來轉, 所以其實一樣用落係唔會有問題, 因為你係要插SIM卡用IMSI作認証而唔會用IMEI

AA rom都已經可以OTA upgrade上11.2.4.4, 雖然IMEI已fix, 不過reboot後仲會顯示NV Backup warning

我見其他人講改Oxygen開機有error. 係唔係等下先買好啲? 定係已經解決左?
mypatpat 發表於 2021-4-30 22:13

唔影響使用, IMEI概顯示已經正常, 係有句warning message, 你唔鐘意可以叫佢never show again.