有咩電話與TCL 10 Pro 同級? $1700 以下

6+128,   有屏下指紋, NFC.   3.5mm插
不要小米, Poco, Huawei. Lenovo

Thanks

有咩電話有 8+256,  屏下指紋超快速解鎖, NFC,  3.5mm插, 大電, 可換電,

相機至少1吋感光元件, 2億主攝, 1億超廣角, 4800萬微距,

外觀唔可以差得過小米/蘋果/三星/Poco/Huawei/Lenovo.

價格最好同TCL 10 Pro差唔多,

但唔要小米, 紅米, Poco, Huawei, Lenovo, Realme, Sony, Sharp, Fuji, OPPO.

最好買機可送埋八達通500蚊, 送無線耳機, 送咪囡囡都可以接受.

以上要求應該唔太過份

有咩電話有 8+256,  屏下指紋超快速解鎖, NFC,  3.5mm插, 大電, 可換電,

相機至少1吋感光元件, 2億主攝,  ...
竹皮 發表於 2021-5-31 14:07

你製造出嚟應該有嘅

唔計價錢
Galaxy A70係最接近
都係Snapdragon 675+6+128,+屏下指紋+NFC+3.5mm

强

比得出千七買同級機,點解唔直接$1,588買TCL

6+128,   有屏下指紋, NFC.   3.5mm插
不要小米, Poco, Huawei. Lenovo

Thanks
FT907 發表於 2021-5-31 11:28

https://www.gsmarena.com/results ... amp;sFingerprints=5

criteria太簡單,多到...
又見到你部m31個friend A51!

比得出千七買同級機,點解唔直接$1,588買TCL
wcchktm 發表於 2021-5-31 20:41

想睇多幾個選擇先

唔計價錢
Galaxy A70係最接近
都係Snapdragon 675+6+128,+屏下指紋+NFC+3.5mm
hahahalpc 發表於 2021-5-31 17:06

要換機,  就係因為現在部三星m31成日自己reboot,     所以唔會再買番三星!