[操作疑難] 今日買小米, 因乜原因還要買國行?

發覺港行已好平,國行也做不到咁平又唔使改機,國行還有什麼吸引之處?

發覺港行已好平,國行也做不到咁平又唔使改機,國行還有什麼吸引之處?
xnson 發表於 2021-6-1 13:13

性價比

同價港行4+128
國行就6+128
大約係甘

via HKEPC IR Pro 3.6.1 - iOS(3.0.0)

回覆 2# l0001
但近來人民幣狂升,性價比也下降了!

回覆  l0001
但近來人民幣狂升,性價比也下降了!
xnson 發表於 2021-6-1 13:21

唔會的,因為港行都會跟住加價

性價比

同價港行4+128
國行就6+128
大約係甘

via HKEPC IR Pro 3.6.1 - iOS(3.0.0)
l0001 發表於 2021-6-1 13:15

今時今日都無性價比, K40 8+256計同港行差唔多同價, 港行2899

xnson 發表於 2021-6-1 13:13

今日國行紅米10 note 5G 4/128GB 賣899人仔,
想買,不過怕裝唔到Google

今日國行紅米10 note 5G 4/128GB 賣899人仔,
想買,不過怕裝唔到Google
hkkkf 發表於 2021-6-1 14:30

邊度賣899甘平?

via HKEPC IR Pro 3.6.1 - Android(3.3.1)

Note 10 pro 強國版 dimensity 1100 高階chip
Jbl stereo speaker. 67w charging
1499 RMB...

邊度賣899甘平?

via HKEPC IR Pro 3.6.1 - Android(3.3.1)
l0001 發表於 2021-6-1 14:46
強國網店

強國網店
Cantoner 發表於 2021-6-1 14:57

我見到既全部都係要999