原來萬物互聯係咁樣既... @@

微內核好似幾好玩咁

不過買晒成套嘢都要兩皮!

不過買晒成套嘢都要兩皮!
louisfly 發表於 2021-6-3 23:25

唔洗買晒啊.......就 買個 notebook + 電話 或 pad 已經可以開始玩....
我覺得相當唔錯.....

自動識別個pad喺左定右的確係新嘢
不過用個pad做external monitor都唔係新嘢

自動識別個pad喺左定右的確係新嘢
不過用個pad做external monitor都唔係新嘢
okt04125 發表於 2021-6-4 09:41

無話新唔新....而係有無用問題.....

睇完, 我覺得其實無咩特別. 個自動識別左定右我又覺用途唔大. 就算無呢個功能, 人手轉都好快, 又唔會每個鐘都轉幾次. 直接drag and drop file 可能對我會有用D.

如果可以做android 既external monitor 就話新野姐, 做windows / mac 既external monitor, duet display 都有左好耐, 只需$78

睇完, 我覺得其實無咩特別. 個自動識別左定右我又覺用途唔大. 就算無呢個功能, 人手轉都好快, 又唔會每個鐘 ...
n3150n 發表於 2021-6-4 10:03

你地原來對自動識別左定右咁有性趣???
又真係估唔到哩個分唇會跑出 @@

我就對佢實時同步2個裝置充滿性趣.....
仲可以左拉又拉就可以 copy....方便

做野自動化唔洗下下set尼樣先抵讚

唔洗買晒啊.......就 買個 notebook + 電話 或 pad 已經可以開始玩....
我覺得相當唔錯.....  ...
Kis`s 發表於 2021-6-4 09:20

不過要用鴻蒙真是要好多配套先會發揮到佢潛力。
我自己用左兩三日,純用手機OS嚟講唔算有好大誘因去轉

不過要用鴻蒙真是要好多配套先會發揮到佢潛力。
我自己用左兩三日,純用手機OS嚟講唔算有好大誘因去轉:ha ...
麥丁丁 發表於 2021-6-5 00:11

純手機OS的確無誘因去用
至於配套當然要有,只係唔一定先追求多
鴻蒙如要開發市場,我覺得電視 + 手機哩個組合會最先跑出
商用的話 電視配PC或手機都有好大市場....

至於未來係點,要交返比未來哩一兩年市場接唔接受啦