小米10國行機用Google問題

手頭上有部小米10國行機,會喺香港用Google啲嘢

試過flash國際際版、歐洲版,發覺得單sim用到
後尾flash咗印度版,用就用到雙sim
但因為冇鎖機?用唔到Google Pay
請問各位可以點樣令部機用到Google嘢之餘又開到雙sim?

手頭上有部小米10國行機,會喺香港用Google啲嘢

試過flash國際際版、歐洲版,發覺得單sim用到
後尾flash咗 ...
ckc 發表於 2021-6-5 18:28

你需要的是EU版。

解鎖 bootloader ,再裝 eu 版。

Mathk 發表於 2021-6-5 19:20

師兄請問紅米note10x 5G板,有冇得刷EU板,謝謝

wtswts33 發表於 2021-6-5 21:25

下載 http://en.miui.com/unlock/
電話入 fastboot mode睇下code name (board name),對到有一樣就有得玩。
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

wtswts33 發表於 2021-6-5 21:25

MTK U 冇得玩 EU
10X 5G 無記錯用 MTK D1000
所以幾平幾抵都無諗

下載
電話入 fastboot mode睇下code name (board name),對到有一樣就有得玩。
Mathk 發表於 2021-6-5 22:30

謝謝師兄,已買左紅米note10xpro(淘寶)是否即是冇得攪其他板本

MTK U 冇得玩 EU
10X 5G 無記錯用 MTK D1000
所以幾平幾抵都無諗
QAFHK 發表於 2021-6-5 22:46

謝謝師兄,已買左,請問有冇其他方法可以攪

Mathk 發表於 2021-6-5 19:20

解鎖左 bootloader仲用到google pay?

解鎖左 bootloader仲用到google pay?
bausonco 發表於 2021-6-6 00:17

師兄請問點樣做,可否幫忙指導程序,謝謝(現Google play都裝唔到)