千元機揀邊部?

https://www.bilibili.com/video/BV1RK4y1g7c9

Redmi Note 10 Pro?
IQoo Z3?
Real me Q3 Pro?
Oppo K9?
None of the above?

realme 性價比最高

via HKEPC Reader for Android

Redmi Note 10 Pro?
IQoo Z3?
Real me Q3 Pro?
Oppo K9?
None of the above?
Cherish 發表於 2021-6-6 19:05

唔好買紅米2000蚊人仔以下既國行機!
呢個價位既國行機, 小米已經唔會再預裝GMS, 你自己買返黎裝GMS都無用!
就你以上個List, 我建議買Realme Q3 Pro, Realme機有預裝GMS, 買返黎裝個Play Store App就用得, 好方便!

note 10 pro無距離傳感器,唔建議買
有來電時在褲袋裏會自動亮屏(有幾率會自動接聽/拒接
放到耳邊時都有可能誤觸掛斷

放到耳邊時都有可 ...
mosin 發表於 2021-6-6 20:07

距離傳感器成本係咪好貴?

小米想自爆?
會唔會已經fix 咗  我見唔到網紅講

距離傳感器成本係咪好貴?
nnd 發表於 2021-6-6 20:28

redmi note 10 pro個距離傳感器應該是通過  陀螺儀+光線傳感器 模擬的
要將手機從 平放 移動到 垂直,然後光線變暗(模擬接聽電話的動作),靈敏度非常差
如果唔郁部機,個距離傳感器完全無反應

有呢部機嘅可以自己去試,設置-關於手機-全部參數-核心版本點擊5次-Proximity sensor

冇乜理由冇距離感應器咁低b掛??

冇乜理由冇距離感應器咁低b掛??
FT907 發表於 2021-6-6 23:38

google搜索一下 redmi note 10 proximity sensor 就知
大把人話距離傳感器無效/失靈

咁大獲?
第時買機真係要渣住個checklist 黎對

via HKEPC Reader for Android