如何不停凍,個apps 又不停強行踢醒,結果係.....長期角力
NeTZoO 發表於 2021-6-10 10:02 AM

同埋可以set 5分鐘後自動凍返

我用防火牆block左有啲大陸app後
見返log先發現
佢係背後係咁連線

我D大陸APP扔哂去副機,所以主機好順好慳電...
Q-Q 發表於 2021-6-9 10:02

扔去副機就變咗主機…主機變咗副機,當然好順好慳電啦…

via HKEPC Reader for Android

如何不停凍,個apps 又不停強行踢醒,結果係.....長期角力
NeTZoO 發表於 2021-6-10 10:02

有冇聽過「綠色守護」,仲有隻叫「黑閾」

pekkle 發表於 2021-6-10 13:08

我打錯字--如不停凍,又不停強行踢醒

同埋可以set 5分鐘後自動凍返
okt04125 發表於 2021-6-10 10:22

我打錯字--如不停凍,又不停強行踢醒

有D apps 會自動行番個apps,如果不停凍不停重行,咁就有可能lag

pekkle 發表於 2021-6-10 13:08

呢類app仲係root或adb?
Adb 壞處係reboot要重新做

然後黨給佢溫暖....

扔去副機就變咗主機…主機變咗副機,當然好順好慳電啦…  

via HKEPC Reader for Android ...
g4compu 發表於 2021-6-10 12:57

問題係副機唔會帶出街,V7都係要同親戚定期聯絡先裝,支佬淘仔出街唔會用
主機先可以打電話同打機熄爐八仔APP,副變主連電話都冇得傾