請問有冇大大們既Whatsapp儲存相片既位置突然改左?

本機\MTP USB 裝置\內部共用儲存空間\WhatsApp\Media\W ...
sony-vaio 發表於 2021-6-9 10:37

今日有人同我講過呢個問題。
佢嗰部好似係Samsung機,但型號我就無留意。
不過佢個情況就啱啱同你相反。
佢係由「內部共用儲存空間\Android\Data\com.whatsapp\WhatsApp」
轉咗去「內部共用儲存空間\WhatsApp」。

而我自己一直用小米機,就一直都係「內部共用儲存空間\WhatsApp」呢個Folder裝曬所有嘢。

Me 2, 我而家點算,三萬幾張相點搬去新folder?

今日有人同我講過呢個問題。
佢嗰部好似係Samsung機,但型號我就無留意。
不過佢個情況就啱啱同你相反。
...
mdws2002 發表於 2021-6-9 23:53

我前日洗機重裝, 預先抄返個whatsapp folder, 出嚟, 保留喺呢度:「內部共用儲存空間\WhatsApp」
之後安裝whatsapp, 之後就發現個folder搬咗位, 搬咗去呢度:    「內部共用儲存空間\Android\Data\com.whatsapp\WhatsApp」

Me 2, 我而家點算,三萬幾張相點搬去新folder?
nivlac79 發表於 2021-6-10 00:06

似乎冇乜辦法囉,   唯有逐啲逐啲搬

Whatsapp係咪玩野丫? 昨日終搬晒,包括相,片,貼圖,錄音,文件等.......
好似Iphone暫冇呢個問題,再者Android都唔係人人有呢個問題

回復 15 #sony-vaio

Android 9 及以下無呢個問題

My A71 Android 10,只係 WhatsApp Business 的 data 畀個 app 搬入去 android media folder; 普通 WhatsAp ...
slt 發表於 2021-6-9 13:45

我同你相反 我係商業版冇搬入去

自從話2月停用、及近來同意乜乜乜之後,無再更新。
試下剷咗 fallback 去舊版

搭單一問
無root嘅電話有方法full backup / export 對話未?

Re #19

2021年WhatsApp仍然係好多功能都無,甚至,及唔上2001年的ICQ.