呢幾部用完DC调光,
係咪都會自鎖60 Hz refresh rate?
雙貓抓門 發表於 2021-7-16 21:15

個mon 看落沒有唔舒服,所以沒有玩dc 調光。

呢個POST 有冇師兄用緊REALME GT 呢?
雙貓抓門 發表於 2021-7-17 00:57

我還有部gt 8+128

我還有部gt 8+128
latvia 發表於 2021-7-17 07:42

用落發現有幾個小問題,
電池用量無graph show
USB TETHER 無TOGGLE
原生程式開親都問一堆權限,唔想用都放在當眼位好礙眼 (e.g. setting 第一行就佢自家realme acct login, google account 就嚮最後)

用咗兩日唔係好慣,有咩嘢可以裝/改,等到同原生android 接近啲?

用落發現有幾個小問題,
原生程式開親都問一堆權限,唔想用都 ...
雙貓抓門 發表於 2021-7-17 18:08

是的,有以上的情況,但我習慣了。
Realme 應該沒什麼rom 可以改。
Ching 網上搵搵。

用落發現有幾個小問題,
原生程式開親都問一堆權限,唔想用都 ...
雙貓抓門 發表於 2021-7-17 18:08

師兄玩完如果真係唔啱玩,記得通知小弟,等我收返嚟玩下

via HKEPC IR Pro 3.6.1 - Android(3.3.1)

是的,有以上的情況,但我習慣了。
Realme 應該沒什麼rom 可以改。
Ching 網上搵搵。 ...
latvia 發表於 2021-7-17 22:09

請問關於谷歌地圖時間軸,是否原生Rom已經可以使用?不會出現如圖片顯示的問題?

via HKEPC IR Pro 3.6.1 - Android(3.3.1)
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

請問關於谷歌地圖時間軸,是否原生Rom已經可以使用?不會出現如圖片顯示的問題?

via HKEPC IR Pro 3 ...
moslwc 發表於 2021-7-17 23:36

剛研究,跟你一樣,可能要改國際rom.
我是副機,和一部給小朋友用所以沒所謂。

剛研究,跟你一樣,可能要改國際rom.
我是副機,和一部給小朋友用所以沒所謂。 ...
latvia 發表於 2021-7-18 12:16

Thanks

我部機不能設定關閉螢幕個樣,
得黑色一片加個鐘咁,有冇人有相似情況,定一定要迫你用佢個商店?

我部機不能設定鎖屏畫面,
得黑色一片加個鐘咁,有冇人有相似情況,定一定要迫你用佢個樂劃鎖屏? ...
雙貓抓門 發表於 2021-7-20 10:17

就算set 完lock screen wallpaper 都好似下面幅相右邊咁,黑色一餅得個鐘