6/17 紅米note 10 5G &紅米note 10s

港行發佈...

Note 10 5G 不支持 N79... 限制區只有LTE速度...

Note 10 5G 不支持 N79... 限制區只有LTE速度...
tsangkaifai 發表於 2021-6-11 16:59

N79 有排先搞到..起碼2年後...何況你要用CSL&CMHK ..兩台先有用..

基本上有N1+N78 ...已經ok.

N79 有排先搞到..起碼2年後...何況你要用CSL&CMHK ..兩台先有用..

基本上有N1+N78 ...已經ok. ...
soho888 發表於 2021-6-11 17:10

唔係話大埔已有 N79?(當然 coverage 唔係多同唔係大)
不過真係可能搬衛星站仲快過起好完善嘅 N79...

港行發佈...
soho888 發表於 2021-6-11 16:24

消息來源?

消息來源?
drowi2001 發表於 2021-6-11 19:27

官網已有介紹

via HKEPC Reader for Android

唔係話大埔已有 N79?(當然 coverage 唔係多同唔係大)
不過真係可能搬衛星站仲快過起好完善嘅 N79... ...
QAFHK 發表於 2021-6-11 19:11

依家所有香港網絡商都緊用5G NSA,係4G機站加5G,
上網速度只會快4G+少少,唔算真5G,
只要手機收4G訊號就應該收到5G,
所以網絡商宣傳都話5G已經覆蓋香港9x%
獨立5G機站SA已經有,但数量唔多,會有正常5G
上網速度,N1和N79就好重要
終極5G mmWave,理想再快SA幾倍,
香港唔知幾時會有,好似只有美國用緊,
美版iPhone有mmWave

唔齊5G頻不如買note 9T好過,最少N1,N78,N79都有先

唔齊5G頻不如買note 9T好過,最少N1,N78,N79都有先
l0001 發表於 2021-6-11 21:14

4GB + 128GB   

RAM ONLY 4GB .... NOT ENOUGH ..

豐擇已有價.
Redmi Note 10 5G (6+128G), $1599
Redmi Note 10s, (6+64G), $1499