請問有無好用既輸入法介紹

只求用到英文keyboard, 有中文手寫功能 同埋 google 語音
唔知點解我部機 gboad 無中文手寫 (係platstore 搵過 搵唔到下載)

之後轉左做 gokeyboard
都叫做幾好用
但係而家一用手寫能力 又要重新刪左 再重新安裝先用到
好麻煩

希望各位師兄教教我,感謝萬分

訊飛輸入法
英文keyboard, 有中文手寫 同埋 廣東話 語音輸入

只求用到英文keyboard, 有中文手寫功能 同埋 google 語音
唔知點解我部機 gboad 無中文手寫 (係platstore  ...
小鬼血 發表於 2021-6-29 17:13

gboard setting 內可選中文手寫 .(佢default係倉頡)
我就揀咗手寫同筆劃輸入

gboard setting 內可選中文手寫 .(佢default係倉頡)
我就揀咗手寫同筆劃輸入 ...
FT907 發表於 2021-6-29 17:15

謝謝師兄我個gobard 有d 問題 試左好多次都唔得

訊飛輸入法
FT907 發表於 2021-6-29 17:14

謝謝師兄,下載左了
請問語音可唔可以出繁體字?
感謝

我就一直用google粵語輸入法,不過Play Store已經無咗,
可以去下面條Link Download。
https://apkpure.com/tw/google-ca ... putmethod.cantonese

訊飛輸入法
FT907 發表於 2021-6-29 17:14

訊飛對我嚟講,唔滿意佢語音輸入會出簡體。

arrychiu 發表於 2021-6-29 17:28

請問係唔係無方法解決黎個問題?

arrychiu 發表於 2021-6-29 17:28

師兄,請問仲有無其他輸入法可以介紹?
我正話下載左你個
    google粵語輸入法
不過安裝唔到

師兄,請問仲有無其他輸入法可以介紹?
我正話下載左你個
    google粵語輸入法
不過安裝唔到 ...
小鬼血 發表於 2021-6-29 17:33

我Android 11都裝到