請求救磚高手

小弟有部港行紅米note 7. 宜家變左咁。

Reset完都係入唔倒。請求高手教路。諗住整得返,拎去samsung trade in .感激

via HKEPC IR Pro 3.6.1 - iOS(3.0.0)
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

Reset 后吾得?
你呢個係軟件死咗唔係變磚
Flash就ok

回復 2 #outdays

我之前試過用fast boot mode  flash. 但中途出error, 所以搞到咁

via HKEPC Reader for Android

直接用原廠mi flash
不過啲資料會冇曬
En miui有
用pc

回覆 4# outdays

請問發生咩問題呢?

部機死之前未解鎖bootloder

via HKEPC IR Pro 3.6.1 - Android(3.3.1)

部機死之前未解鎖bootloder

via HKEPC IR Pro 3.6.1 - Android(3.3.1)
csk101 發表於 2021-9-2 19:03

港行,應該就未解啦,係咪都救唔到了?

via HKEPC IR Pro 3.6.1 - iOS(3.0.0)

入到fastboot嗎? 入到就仲有得救。 關機後按開關鍵和音量-鍵開機進入fastboot, 入到會見到隻米兔同機器人。 入到就可解鎖同刷機。

入到fastboot嗎? 入到就仲有得救。 關機後按開關鍵和音量-鍵開機進入fastboot, 入到會見到隻米兔同機器人 ...
louisfly 發表於 2021-9-2 19:54

入到fastboot 啊。但是宜家解鎖要入電話入面做小小setting. 宜家入唔倒去先慘

未解鎖死機要刷只得一個方法,就係硬刷,即9008刷機,要打開部機機榖先,詳情可以Google (紅米note7 9008)曾經成功救過一部,9008都救唔到就好大機會死EMMC,不過紅米Note7就算喇,救嚟都浪費