[配件] Samsung 1TB MicroSD

想問下邊度仲可以買到?另外邊一隻牌子插落samsung電話度冇咁容易死卡?

via HKEPC Reader for Android

無行貨

想問下邊度仲可以買到?另外邊一隻牌子插落samsung電話度冇咁容易死卡?

via HKEPC Reader for Android ...
kevinkui1976 發表於 2021-9-3 08:21 AM

1TB 一來貴,二來風險太高。一死死好多資料。

via HKEPC IR Pro 3.6.1 - Android(3.3.1)

1TB 一來貴,二來風險太高。一死死好多資料。

via HKEPC IR Pro 3.6.1 - Android(3.3.1) ...
stephen1029dog 發表於 3-9-2021 08:57

其實風險一樣, 基本都插住手機/pad嚟用, 246Gb同1TB你都一樣用一張咭嚟儲文件資料, 死咭一樣係無晒. 大咗嘅容量主要都係放相同片. 我諗家吓無幾多人仲會備份去電腦, 起碼我身邊得返1/3有呢個習慣.

我會選擇買m2ssd , 過資料快sd 卡幾十倍

回覆 5# Andyios

M2SSD 個 size 大過 Micro SD 幾百倍呢

回覆 2# Andyios

ching, 邊間先係真代理 ?

市面有幾間 "代理", 但問左香港 *** , 佢地無入呢種貨.

回覆  Andyios

ching, 邊間先係真代理 ?

市面有幾間 "代理", 但問左香港 *** , 佢地無入呢種貨. ...
PV-001 發表於 2021-9-3 10:21

***不嬲都係冇真代理

怕就買 SanDisk

Rma又易

via HKEPC IR Extreme 4.2.3 - Android(4.2.0)

回覆  Andyios

M2SSD 個 size 大過 Micro SD 幾百倍呢
Hippo 發表於 2021-9-3 10:10

有otg就得啦
或者你買512gb 電話

我會選擇買m2ssd , 過資料快sd 卡幾十倍
Andyios 發表於 2021-9-3 10:08

隨身帶隻M2 SSD?