回覆 4# cavour
他的電話卡放在我部機沒有問題 (紅米note 9)

回覆 6# moslwc

多謝你,好詳盡的解釋。非常感謝。我之前都是做同一樣設定。我兩部手機沒有問題,反而我上司的,,,

回覆  moslwc

多謝你,好詳盡的解釋。非常感謝。我之前都是做同一樣設定。我兩部手機沒有問題,反而 ...
ucalgary 發表於 2021-11-19 00:30

其實,小米機,可以開的都開了,但個台唔接受部機用vowifi,都系冇計!

Poco f3, csl , smartone 係可以, cmhk 未成功, 無3hk卡試   

via HKEPC IR Pro 3.6.1 - Android(3.3.1)
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

Poco f3, csl , smartone 係可以, cmhk 未成功, 無3hk卡試   

via HKEPC IR Pro 3.6.1 - Android(3. ...
moslwc 發表於 19/11/2021 09:25

f3 咁新都唔得嘅話就摺咗佢吧啦小米

via HKEPC IR Pro 3.6.1 - Android(3. ...
moslwc 發表於 2021-11-19 09:25

3 萬能唔得,只有 volte, 開咗秘技後 vowifi 打電話會直落 3G(亦無 vowifi logo 出現)

via HKEPC IR Pro 3.6.1 - Android(3.3.1)

要加番vowifi 選項,再手動開
未開之前

按*#*#869434#*#*

開咗就有得揀

via HKEPC IR Pro 3.6.1 - An ...
moslwc 發表於 2021-11-18 08:26 AM

VoWiFi
開啟WiFi通話
揀 "行動網路優先"?
揀 "Wi-Fi優先"?
要揀邊個?

VoWiFi
開啟WiFi通話
揀 "行動網路優先"?
揀 "Wi-Fi優先"?
要揀邊個?
siusiupin 發表於 2021-11-19 23:20

wifi 優先

回覆 18# moslwc

一直都是選擇優先

原來我部紅米5plus.當選擇優先,會出現 com.android.phone has stopped
只有紅米note 9冇事。

紅米5 plus剛剛洗機,結果一樣