國行vivo可以點預約換電?程序點做?

部x70pp 在jd買既,用到呢家,近一年好易倒水。可以點預約換電?部機好耐下,唔知上到去仲有冇貨換。
Thx

via HKEPC IR 5.1.14 - Android(5.1.2F)

內置有個app可以睇到幾錢同預約

部x70pp 在jd買既,用到呢家,近一年好易倒水。可以點預約換電?部機好耐下,唔知上到去仲有冇貨換。
Thx

...
正宗球迷 發表於 2024-5-16 18:58

打開微信, 搵VIVO小程序預約

唔洗預約,上到去即換,做緊129人仔,上個月換咗。

Thx

...

我上次就係whatsapp 香港vivo客服嘅   (  響觀塘換) 講低自己想要乜嘢   跟住佢會覆你     我個X50e 電池等咗成個月先有,
貨到佢會通知你   約時間上去

Thx

...

個國行機入面咪有vivo客服囉😂
果個apps有埋地址search,仲有埋電池價錢

唔洗預約,上到去即換,做緊129人仔,上個月換咗。
euro 發表於 2024-5-17 08:05

各維修點唔一定有現貨,最好預約好問好先上去

請問有冇啲apps可以check到舊電嘅狀況,之後再上去換電?

via HKEPC Reader for Android

請問有冇啲apps可以check到舊電嘅狀況,之後再上去換電?

via HKEPC Reader for Android ...
hkppman 發表於 2024-5-17 09:20

機入面有得睇架,不過都係睇淨返幾多%
去到師父度,佢仲會幫你行個TEST,見到咩apps大食電,建議你駛唔駛換電

各維修點唔一定有現貨,最好預約好問好先上去
NeTZoO 發表於 2024-5-17 09:09

呢啲大路貨問題唔大