JB 左有咩好處?

JB 左有咩好處?

問清楚好d.

JB 左有咩好處?

問清楚好d.
ayusky 發表於 2010-10-11 01:32

For me, nothing, I only got facebook and sinabog installed on my iPhone. I really dont see the need to JB.

JB 左有咩好處?

問清楚好d.
ayusky 發表於 2010-10-11 01:32

可用 download apps    Ps.我未jb

JB 左有咩好處?

問清楚好d.
ayusky 發表於 2010-10-11 01:32 AM

好似PSP開心版 o既好處

主要係gameyou know..
其次係cydia 插件,例如sbsetting

主要係可以裝收費apps唔駛錢
其他好處...無乜

個人覺得反而Cydia 插件重要過開心Apps

個人覺得反而Cydia 插件重要過開心Apps
omg2008 發表於 2010-10-11 15:41

JB後有好多超好用的 system enhancements. 你可以唔使下下按2下home來close D apps. 可以唔使入setting 開關 3G/WIFI. 可以FTP 任何類型 files入/出 iphone. 可以用iphone setup webserver(lol!) 可以share 3G 比 IPAD用. 可以改themes. 可以改fonts. 可以.....講唔晒.

JB 唔 JB係睇你有無需要. 好多人是為了解鎖.也有是為了install "free" apps. 講真 D apps 同 games 一D都唔貴.有係無限free upgrade. 又有超多免費apps同限時免費. 所以 一般人都用唔著JB.

最重要係unrestrictor 3g 可以當行3g行  wifi
睇youtube唔會起格^^

sbsetting係幾好用,不過同時又會拖慢部機 (我係3GS人)