更新CYDIA時出現以下問題

有冇人知點解決?? THX
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

回復 1# hahakei
将依家安装或之前一两次已经安装软件或中文软件源(例如:http://apt.weiphone.com/cydia),将它删除.或一个一个删除,找出有问题软件或源.尤其删除关于简体中文,因为有个软件是简体版,不能够使用.

(有部分软件或源对現在系统不适用或版本不符合系统要求,所以CYDIA不能写入,先会出现这个问题.)

回復  hahakei
将依家安装或之前一两次已经安装软件或中文软件源(例如:),将它删除.或一个一个删除,找出有 ...
wukin32 發表於 2011-5-7 16:56

THX.....死火...有排試1

回復 3# hahakei

先删源,後删软件。。

回復  hahakei

先删源,後删软件。。
wukin32 發表於 2011-5-7 18:44

我裝左威峰源....唔知關唔關佢事1

回復 5# hahakei

威峰源有几个分驼,有一个分驼会有甘个情况,装完之后,升级或安装时会弹出有问题界面,后期比我稳到,所以唔需要甘多地址源,几个就够.其实黎黎去去都系果D软件,唔好贪心..

我只系用以下地址源:
apt.weiphone.com/cydia
iphone.tgbus.com/cydia
www.sinfuliphonerepo.com

仲有一样野小心,每安装完两三个软件就要restart,试下更新CYDIA,睇下有冇问题先继续安装,唔系好容易上得山多终遇虎.我试得多白苹果或自动跳入安全模式(估唔到ip4都有安全模式)最后都要重刷.

我都有類似的問題
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

回復 7# treverwu
如果假如遇到喱个问题,最好重新restart部机,然后再尝试下载安装,假如都系一样,就唔关你部机事,系地址源服务器冇文件或地址源系统升級.你试下等一段时间再安装,假如都系唔得就放弃.可能新版cydia唔兼容,唔比你安装..

我上次4.1時發生同樣問題
之後迫住上新IOS