[求救]iTune用哂所有方法都認唔到我女朋友部新iphone...

部iphone係起SMV度出...起SMV度actiave...
返到屋企就點搞都唔得...
依家得返hard reset未試過...
但唔想行到呢一步...
請問巴打們仲有冇辦法幫幫小弟...><

部iphone係起SMV度出...起SMV度actiave...
但唔想行 ...
IVAN113 發表於 2011-7-27 09:52

轉另一個 USB port,再唔得搵另一部腦試下~

但唔想行 ...
IVAN113 發表於 2011-7-27 09:52

Hard reset未試過就唔算用曬所有方法啦...
你用過咩方法show曬出嚟先,我地先可以教你點做架嘛...

第一次插電腦有冇裝到driver?

搵另一部腦試下~
Fizzy 發表於 2011-7-27 09:57

另一部OK呀...但點解剩係佢部腦唔得...
已經google過好多方法都唔掂

Hard reset未試過就唔算用曬所有方法啦...
你用過咩方法show曬出嚟先,我地先可以教你點做架嘛... ...
ykwky 發表於 2011-7-27 10:43

試過restart iPhone....
Clean install itune(係包括哂Bonjour..QuickTime...etc....)...
Restart 部腦....
改msconfig....
重新載入apple mobile device services...

部電腦係一部NB...但用緊AC電...插住iphone的時候可以叉電...而我的電腦入面都認到部iPhone...
唯一我發現就係起裝置管理員入面USB果頁搵唔到個Apple mobile device USB driver !

用7zip爆開itune. 拿"apple mobile device support" 出來. 係windows uninstall "Apple mobile device support" 然後裝返. 可能會得. 記著用最新的itune來爆.

用7zip爆開itune. 拿"apple mobile device support" 出來. 係windows uninstall "Apple mobile device supp ...
MirageKnight 發表於 2011-7-27 12:28

拎個apple mobile device support 出黎!?
佢係一個exe檔!?

咁插電腦充唔充到電?

拎個apple mobile device support 出黎!?
佢係一個exe檔!?
IVAN113 發表於 2011-7-27 12:35

裝 7zip. right click itune. 7zip section 選 "open archive".