我都係決定明天去SMC 出IPHONE 6 256G 銀色算了

因為SMC IPHONE 7 256G 銀色$6588, 送一年爆MON 保障和$268的保護貼,我張$1000 BROADWAY COUPON 可以留返下次用,同埋HSBC 的$735獎賞錢可以換WELCOME 現金卷比屋企人用

而我之前的iphone 5/5s/6s 都係起smc 和apple store 出
百老匯d 貨唔多,始終無乜信心

我朋友之前起百老匯出ipad air 2, 張單印住如有問題要拎去銀成廣場

但我之前部iphone 5/5s 都係拎去apple store 維修

請問台機和apple store 出的機,是否可以拎去apple store 維修, 而百老匯出的機,就要拎去銀城維修?

我朋友之前起百老匯出ipad air 2, 張單印住如有問題要拎去銀成廣場

但我之前部iphone 5/5s 都係拎去apple  ...
ronan 發表於 2017-1-1 23:32

開到機理得你二手買番黎,都可以去apple store 維修!
開唔到機一定要去銀成

ps: apple store 維修唔洗帶單,只睇imei,有保就會同你搞,銀成唔知未去過!

淨返256G蟹貨

因為有張broadyway $1000 coupon, 同埋有$700 hsbc 獎賞錢,諗住起百老匯出iphone 7

點知問過幾間百老匯, ...
ronan 發表於 2017-1-1 18:54

今日再問多幾間broadway, iphone 7 128g SILVER 無貨,只有32g 和256g

而SMC 全線IPHONE 7 128G SILVER無貨,而IPHONE 256G SILVER 都唔係間間有貨,最後起一間搵到

部機的機身好完美,少少花都無,有返iphone 5s 年代的qc ,個mon 暫時未出現死點

P.S 我之前起APPLE STORE 出過成20 部IPHONE 6, 部部機的機身都花,今年年頭都出過成10 部IPHONE 6S, 最後果一部OKAY

聽人講APPLE STORE 的機係RE-PACK, 所以可以任換和無條件退錢,而台的機QC 高少少,我依家都有少少信

因為有張broadyway $1000 coupon, 同埋有$700 hsbc 獎賞錢,諗住起百老匯出iphone 7

點知問過幾間百老匯, ...
ronan 發表於 2017-1-1 18:54

你不如將獎賞錢換埋百記現金卷 將1700蚊coupon 網上賣左佢做現金去專門店買啦,買apple產品最好係apple專門店買,服務好過百記好多

再去地鉄商場既百老匯買 仲可以換埋商場現金卷儲埋分

回覆 1# ronan

我又未聽過128GB唔多人買所以入256GB wor

唔冇意思邊道有百記$1000 coupon?

你不如將獎賞錢換埋百記現金卷 將1700蚊coupon 網上賣左佢做現金去專門店買啦,買apple產品最好係apple專 ...
大口仔xd板 發表於 2017-1-3 16:20

其實$1700 coupon 上網可以放到幾多?

我最後起smc 出左iphone 7 256g $6588, 包一年爆mon 保障(其實無乜用,我iphone 5/5s/6s 都未試過爆mon) 和$268 的mon 貼,幸運地部機的機身好完美,完全無花,mon 都無死點,MON 面都無花,$6588-$268 MON 貼錢,計返同買IPHONE 7 128G 的價錢差不多

$1000百記COUPON 遲D 可以用黎買風扇或PRINTER,$735HSBC 獎賞錢可以用黎換WELLCOME 現金卷,所以唔會浪費

之前起apple store 出iphone 6, 總供開左成15部機,唔係機身花或陰陽mon 就係mon 出現死點,最後放棄,keep 返住用iphone 5s, 去到iphone 6s 年代,QC 好左少少,總供開左8部左右,就搵到部機身無花的機

最奇怪係為有D 機明明剛剛ACTIVATE, 但電池使用時間會顯示30MINS..................以前聽人講APPLE STORE 會把退貨機RE-PACK, 再當新機賣出去,我都有少少信

SMC 的SERVICES 應該唔會差過APPLE STORE 好多,APPLE STORE 依家無左買機任換任退,而SMC 的價錢又平過APPLE STORE ,就算起SMC 出的機部機身真係花,但機價平正價咁多,都無乜所謂