[配件] Lightning 線充唔到電

有條超短belkin Lightning線,好似10cm左右,主要插尿袋充電用,以前(約半年前)經常用都冇問題,唔知幾知開始充唔到電,一插就出accessory not support,初時以為尿袋壞,但用番原裝apple lightning 線又充到電...

巳試過抺插頭,插頭乾淨冇損壞,又試過插電腦,可以iTunes sync,唯獨都係充唔到電。belkin又唔算雜牌線,有冇方法令佢充到電?

線會損耗...

用原廠線, 百幾蚊以為好貴, 但有保養WO

你冇保咩?

有條超短belkin Lightning線,好似10cm左右,主要插尿袋充電用,以前(約半年前)經常用都冇問題,唔知幾知 ...
Arisa 發表於 2017-7-14 18:50

用緊邊款iPhone 及 IOS version? 接其他 iPhone / iPad ?

有條超短belkin Lightning線,好似10cm左右,主要插尿袋充電用,以前(約半年前)經常用都冇問題,唔知幾知 ...

內部有個位爛左,我有一條都係咁,200蚊都係兩年就壞~ 有保就拎去換條新

年頭同朋友去旅行,朋友用iPhone 7plus,佢問我借黎叉都係叉唔到,我用iPhone 6s plus 就叉到。依家連我部6s plus都叉唔到

用緊邊款iPhone 及 IOS version? 接其他 iPhone / iPad ?
rhino 發表於 2017-7-15 10:28

iPhone 6s Plus, iOS 10.3.2

iPhone 6s Plus, iOS 10.3.2
Arisa 發表於 2017-7-16 19:11

我用belkin 1m lightning cable 早排出現相同問題, 發覺同IOS 11 beta 1有關.
早幾日upgrade 去 IOS 11 beta 2 就冇再出現問題.
不過你個case唔同, 可能裡面粒認證晶片有關. 如果有保養就去撿查吓

幾蚊雞,買果條啦。