舊機用iOS 11 真係好慢...

之前部iphone 6+係iOS 10.x 都唔會感覺咁慢...而家係iOS11 真係慢到想一鎚打爆佢...
用battery life check 過粒電重話有75%效能架.....到底係平放左佢還是去果店換電好呢!

回覆 1# devil910

有錢當然換機..想省d就換電..我之前iphone6 換左粒電安兔兔得30000幾分 琴日換過粒有70000幾分

回覆  devil910

有錢當然換機..想省d就換電..我之前iphone6 換左粒電安兔兔得30000幾分 琴日換過粒 ...
ken9926 發表於 2018-2-27 11:43

其實早前已經出左部iphoneX架啦...不過之前用來打機..當second phone用....不過近來真係hang機hang到嘔...未升上iOS 11還好...! 如果換電效能真係差咁多...咁換電都好喎!

得1GB RAM行1080p, 唔慢就奇
呢部野新出行iOS 8已經慢

其實早前已經出左部iphoneX架啦...不過之前用來打機..當second phone用....不過近來真係hang機hang到嘔.. ...
devil910 發表於 2018-2-27 12:01

你試下安兔兔幾多分先 佢有得同同型號比較..
    可能係我之前粒電真係壞得膠關先會咁

可能係我之前粒電真係壞得膠關先會咁 ...
ken9926 發表於 2018-2-27 12:49

試下先都好!

iphone6用 9.x.x其實ok
上10都慢架啦

可能係我之前粒電真係壞得膠關先會咁 ...
ken9926 發表於 2018-2-27 12:49

岩岩測試完..分數有80560呀...似乎唔差喎...真係iOS 11 搞到部機慢到嘔...

唔打機,唔睇1080P片,都OK架
用緊ip6+

iphone6用 9.x.x其實ok
上10都慢架啦
Prorock 發表於 2018-2-27 13:13

上左iOS 10都還接受到...而家係連copy and paste 一段文字都慢呀...