試咗。確係A卡通話中,B卡data唔通。  

標題話雙卡雙待,無啦啦講雙待雙通。  

via HKEPC Re ...
zoulo 發表於 2018-10-5 17:17

你quote人個陣,人地係回講#3 緊雙通,衰咗就講到好似人地誤導你咁。

你quote人個陣,人地係回講#3 緊雙通,衰咗就講到好似人地誤導你咁。
yukashing 發表於 2018-10-5 18:01

唔係,事實係我睇錯嘢。

via HKEPC Reader for Android

回覆 6# moonless

謝解答, 仲以為只有iphone先咁 (係我認我係雙咭機大鄉里)

暫時 4G + 3G,遲下可以 4G + 4G
trendhk 發表於 2018-10-5 02:56

待機收信訊係 4G+ 4G ,唔係 4G+3G
只係第二張卡冇 VoLTE,當你打電話時會跌落 3G

回覆  moonless

謝解答, 仲以為只有iphone先咁 (係我認我係雙咭機大鄉里)
k_dash 發表於 2018-10-6 07:51

呢度好多 Android 大陸機死忠衝出來_
小心小心

呢度好多 Android 大陸機死忠衝出來_
小心小心
killercheung 發表於 2018-10-6 14:47

雙卡喺Android世界已經好耐歷史,真係唔知邊個大鄉里

回覆 16# zoulo

Newton 係世界上第一部 PDA, 有 PDA 先有而家 Smartphone,
Apple 出 iPhone 先過 Android
Android Multi touch 都係抄 iPhone
如果冇 iPhone, 你班 Android 友部機都唔知可以搵乜來抄
最正係 m字額~  iPhone X 出個時 d android 粉都話好核突,點知…  佢地下一部機就轉左 m 字額了

當初冇 iPhone 的話,而家的 Android 應該都係同當年的  pocket pc phone 差不多
用枝 stylus 慢慢督督督啦

大鄉里

回覆  zoulo

Newton 係世界上第一部 PDA, 有 PDA 先有而家 Smartphone,
Apple 出 iPhone 先過 Android
A ...
killercheung 發表於 2018-10-6 23:16

m 字額根本無人鍾意用,不過d廠家係唔係都要整m 額所以d人先局住用。

我就接受唔到咁核突同反智嘅m 字額喇