換了新iPhone X後,看不到you tube 的4K短片

自從在Apple維修中心換了新iPhone X後,至今都看不到You tube上的4K短片⋯⋯!在未換機前是可以在每段4K短片右上角揀選來觀看,但現在在右上角卻找不到此解像度,最高只看見是1080p⋯⋯。請問各大大有甚麼方法解決呢?

iPhone X 最高選項一直都係得 1080p60 HDR,就算 XS 同 XS Max 都係

iPhone X 最高選項一直都係得 1080p60 HDR,就算 XS 同 XS Max 都係
trendhk 發表於 2018-10-27 18:36

我之前在you tube的4k短片的右上角肯定用過2160這個解像設定⋯⋯

我之前在you tube的4k短片的右上角肯定用過2160這個解像設定⋯⋯
Jim128 發表於 2018-10-27 23:51

我上網再 Research 一下的確無

加上 iPhone X 都唔係 4K Mon,點會無啦啦比你開 4K?

FHD screen 嘅Android 手機係開到  4K 嘅 YouTube, set 到 4K,畫面亦真係清d。電腦一樣。

iPhone 做唔 ...
zoulo 發表於 2018-10-28 08:10

樓主話之前iPhone x開到 但整完之後開唔到
你無啦啦講android機做乜?

我針對呢位果仁嘅言論而回覆:

你唔知頭唔知路又喺度亂噏

via HKEPC Reader for Android ...
zoulo 發表於 2018-10-28 15:43

好似你唔知頭唔知路多 D,樓主講緊 iPhone,我又講緊 iPhone,版區又係 iPhone,你無啦啦講 Android 同電腦做咩,你係唔係睇錯版區

我夠知 Android 同電腦得,但依家係講緊 iPhone,iPhone 係做唔到就做唔到,幾時有作一個理由?我開頭已經講左無,如果到時新 iPhone 有 4K Mon,我唔覺得到時唔會有得選

樓主話之前iPhone x開到 但整完之後開唔到
你無啦啦講android機做乜?
kadon 發表於 2018-10-28 15:18

我都覺得好奇怪,明明我都係講 iPhone,突然插入黎講 Android,仲要話人地咁好笑既

Jim128 發表於 2018-10-27 23:51

https://www.theverge.com/2018/9/ ... one-xs-max-ios-app/

外國 Review 都係得 1080p HDR