好創意, 咁自我安慰的藉口都幫水果搵到

我只係不正常用家, 單純只覺得幾千蚊 (其實唔多) 買部連 1 ...
Miipp 發表於 2019-1-14 12:08

https://www.paintcodeapp.com/new ... -iphone-resolutions
假如你咁都睇唔明,我真係幫你唔到

我只係理性討論,無需要搵咩藉口,總好過啲人剩係識講1080p

回覆  bdmoon
漏左電池, 都係冇公布
戀人未滿 發表於 2019-1-14 23:42

係喎, 唔記得咗, 你啱

咁比較冇意思,唔通又走去問Android 用家介唔介意自己部機粒CPU慢過XR咩!
每部機都一定有優劣,剩係集中一點嚟睇又有何意思呢?

介意就唔會係用家

我本身對雙鏡無咩大興趣
覺得XR已經夠曬
但拎過XR上手真係覺得好粗框包住4邊
仲厚過iPhone7
成部機拎住有種好頓既感覺
又無埋3D touch (我常用)
已經唔使諗XR
最後反而掙扎買X定XS

但拎過XR上手真係覺得好粗框包住4邊
仲厚過iPhone7
成部機拎住有種 ...
sony_vaio 發表於 2019-1-16 00:51

Iphone XR 衰過 Iphone 7 嘅上下下巴加左右闊邊?

Iphone XR 衰過 Iphone 7 嘅上下下巴加左右闊邊?
aleck_choi 發表於 2019-1-16 08:12

XR左右兩邊既框一定比7粗
咁上同下無得咁計啦

XR左右兩邊既框一定比7粗
咁上同下無得咁計啦
sony_vaio 發表於 2019-1-16 10:08

小弟介意上下闊下巴多過左右既邊

唔介意,我用手機只要省電,拍照ok,雙卡就可以!

我邊隻字話同 1080p pentile OLED 比呀? 咁樣偷換概念當個個傻的嗎? 唔好咁低手啦
    ...
Miipp 發表於 2019-1-14 12:15

https://youtu.be/dcFXEXJicgc

係啦 像素一定係最緊要,但唔知點解低階機 1080P IPS 盲測輸哂

via HKEPC IR Pro 3.4.0 - iOS(2.3.3)